Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şubesi ve Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası (Dev Sağlık-İş) koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle yaşamını yitiren sağlık emekçisi Yeter Yılmaz şahsında tüm sağlık çalışanları için Ankara Üniversitesi Hastanesi Cebeci Kampüsü'nde anma töreni düzenledi. Anmaya SES Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri, Yılmaz’ın ailesinin ve onlarca mesai arkadaşı katıldı. 

Anma öncesi kampüs çevresi çok sayıda polis tarafından ablukaya alındı. Abluka içinde anma yapan sağlık çalışanları yakalarına Yılmaz‘ın fotoğraflarını astı. Anmada üzerinde Yılmaz’ın fotoğrafının yer aldığı “Yastayız yaşamak için yaşatmalıyız” yazısı yer alan pankart açıldı.

‘ANKARA ÜNİVERSİTESİNİN İKİNCİ KAYBI’

 Anmada söz alan SES Ankara Şube Eşbaşkanı Nazan Karacabey, “Ankara Üniversitesi'nin ikinci kaybını yaşadık. Alınmayan önlemler yüzünden iki sağlık emekçisi arkadaşımız yaşamını yitirdi. Ağır iş yükünden dolayı arkadaşlarımızı kaybetmeye devam ediyoruz. Salgının başında koruyucu ekipmanların yetersiz olduğunu söylemiştik bunun yüzünden bugün burada Yeter arkadaşımızın anmasını gerçekleştiriyoruz” dedi. 

Ardından söz alan Yılmaz'ın kızı anmaya katılanlara teşekkür etti. 

Yaşamını yitiren sağlık emekçilerinin anısına yapılan saygı duruşundan sonra anma alkışlı protesto ile son buldu. (Ankara/MA)