Mevsimlik işçi olarak gittikleri Sakarya'nın Ortaköy ilçesinde saldırıya uğrayan Kürt işçiler, memleketleri olan Mardin’in Mazıdağı ilçesine bağlı Yücebağ (Kelekê) köyü ve Derê mezrasındaki evlerine sabah saatlerinde ulaştı. Beraberlerindeki eşyalarını evlerine bırakan işçiler, daha sonra  darp raporu almak üzere Mazıdağı Devlet Hastanesi’ne gitti. Darp raporu aldıktan sonra evlerine geri dönen işçilerle görüşmek üzere sabah saatlerinden itibaren birçok gazeteciler de köye akın etti.

Gazetecilerin ardından saat 13.30 dolayında jandarma ekipleri de işçilerin yaşadığı köy ve bağlı mezraya geldi. Köyün girişinde kontrol noktası kuran jandarma ekipleri, gazetecileri Genel Bilgi Taraması (GBT) kontrolünden geçirdi.

GBT sorgusunun ardından bir jandarma komutanı "Bu saatten sonra köye giriş yasak" ifadesini kullandı. 

Yasağın resmi bir karar olup olmadığı ve gerekçesini soran gazetecilere, askeri yetkili ilk olarak basına açıklaması yapmasının yasak olduğu söylemekle yetindi.

GAZETECİLER UZAKLAŞTIRILDI

Fakat gazetecilerin ısrarı üzerine aynı yetkili Koronavirüs (Kovid-19) salgınını gerekçe gösterdi. Akabinde de gazetecilerin bölgeden uzaklaşmasını istedi. 

Gazetecilerin uzaklaştırılmak istendiği sırada gelen Gelecek Partisi Mardin İl Örgütü yöneticileri de jandarma engeli ile karşılaşıp, köye sokulmadı.

İŞÇİLER İFADEYE ÇAĞRILDI

Edinilen bilgilere göre, saldırıya uğrayan işçiler İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından aranarak ifadeye çağrıldı. İşçilerin önümüzdeki saatlerde ifadeye vermeye gitmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER