Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü binasına yönelik 17 Haziran günü gerçekleştirdiği saldırıda, o sıralar annesinin yerine işe giden Deniz Poyraz’ı (38) katleden Onur Gencer’in emniyette alınan ifadesinde ortaya çıkan önemli noktalardan biri sık sık kentte bulunan iki poligona gittiğini söylemesi ve silah eğitimi alması oldu.

Gencer’in ifadesinde gittiğini söylediği bu poligonlardan biri Kemalpaşa’da bulunan Poligon İzmir. Burada ‘Alican’ isimli bir kişiden “Silah Taktik Eğitimi” aldığını anlatan Gencer, bu kişinin yanında başka birisinin daha olduğunu da beyan etti. 

Gencer’in silah eğitimi aldığını söylediği Poligon İzmir’e son bir yıl içinde 7 kez gittiği ortaya çıktı.

Yapılan açık kaynak araştırmasında 19 Mart 2019 tarihinde açıldığı anlaşılan Poligon İzmir’in Yönetim Kurulu Başkanı olan İlhan Çelik AKP’li bir isim. Aynı zamanda AKP’lilerce kurulan Sivil Toplum Hareketi (STH) Ege Bölge Başkanı olan Çelik’in sanal medya hesapları AKP'li kimi siyasetçi ve bürokratlarla çekilmiş fotoğraflarla dolu. 

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı bir etkinliği “Reis-i dinlerken” diyerek paylaşan Çelik’in yine katıldığı Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) 3’üncü Ankara Genel Kurulu ve MHP Genel Merkezi önünde çekilmiş fotoğrafları katılmış.Çelik’in birlikte fotoğrafı bulunan isimler arasında ise AKP’li Mehmet Metiner, 31 Mart yerel seçimlerinde AKP Bolu Belediye Başkan adayı Fatih Metin, Ekonomi Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Bumin Kaan Köktürk ve İzmir eski valisi Erol Ayyıldız var. 

KAYMAKAMDAN ‘TAM NOT’

Poligon’u açıldıktan 3 gün sonra İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Coşkun ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Erkan Bozyel ile birlikte ziyaret eden Kemalpaşa Kaymakamı Kemal Kızılkaya’nın buraya “tam not” verdiği de poligonun internet sayfasına konuldu.

POLİGON’DAN YAPILAN AÇIKLAMA 

Yaşanan saldırı ve işlenen cinayetten sonra dikkatlerin çevrildiği Poligon İzmir yönetimi, merkezlerindeki güvenlik kameralarına ait görüntülere polislerce el konulduğunu açıkladı. Yapılan bu açıklamada şunlar belirtildi: “Üzücü hadiseyi duyduk. Katil fotoğrafta bizi etiketlediği için zan altında kaldık. O şahıs sadece buraya müşteri olarak geldi. Buraya kimliği ile gelen herkes ücretini ödeyerek atış yapabilir. Emniyet de zaten gelerek kamera kayıtlarımıza el koydu. Sanki biz bunu yetiştirdik gibi görünüyor. Çünkü ilgili kişi bunu suistimal etmiş.”  

4 GÜNDÜR İFADELERİ BİLE ALINMADI

Söz konusu merkezdeki kamera görüntülerine el konulmuş olsa da soruşturma avukatlarından alınan bilgilere göre, saldırının üzerinden 4 gün gibi bir süre geçmesine rağmen ne Poligon’un yöneticileri ne de katil Gencer’in silah eğitimi aldığını söylediği Alican isimli kişi ve diğer kişinin kimliği tespit edilip ifadeleri alınmış değil.