Sakarya’nın Ortaköy ilçesine bağlı Sırt Mahallesi’nde mevsimlik işçi olarak çalışan Kürt işçilerine dönük gerçekleştirilen saldırıyla ilgili görüntülerin yayınlanmasının ardından, Sakarya Valiliği yaptığı açıklamayla olayı yalanlamıştı. Valilik, olayın 4 Eylül’de Sakarya’da değil, 22 Ağustos’ta Kocaali’de yaşandığını iddia etmiş, ayrıca saldırıyla ilgili Jandarma’ya herhangi bir ihbarda bulunulmadığını ileri sürmüştü.

Ancak saldırıya uğrayan aileler, olayın 4 Eylül günü yaşandığını doğrulayarak, döndükleri memleketleri Mardin’in Mazıdağı ilçesinde saldırganlar hakkında şikayetçi oldu. 

Ancak Valiliğin yalanma açıklamasında 22 Ağustos’ta yaşandığı belirtilen olayda da Kürt kadınların darp edildiği ortaya çıktı. Sakarya’da yayın yapan T54’ün haberine göre, Kocaali ilçesinin Selahiye Mahallesi’nde 22 Ağustos’ta fındık bahçesinde yaşanan kavgada kadın işçiler darp edildi.

İŞÇİLERE SALDIRI

Olayın, hisseli bir fındık bahçesinde fındık toplama sırasından kaynaklanan bir kavganın büyümesiyle başladığı belirtildi. Olayda, K.K. isimli kişinin işçilerle birlikte fındık topladığı sırada, bahçeye gelen tarlada hisse ortağı olduğu belirtilen H.Ş. ve beraberindeki R.T.Ş. ve E.G. ile K.K’den işçileri alıp bahçeden çıkmasını istemesi üzerine yaşandığı kaydedildi. Ancak K.K fındık toplama sırasının kendisinde olduğunu belirterek itiraz etmesi üzerine, H.Ş.’nin K.K. ve tarlada fındık toplayan işçilere saldırdığı belirtildi. 

ARAÇLA ÇARPTI

R.T.Ş. ve E.G.’nin de H.Ş.’ye yardım ederek, işçileri darp ettiği aktarıldı. Daha sonra H.Ş.’nin kullandığı otomobille olay yerinden ayrıldığı sırada 3 işçiye çarptığı ve yaralanan işçilerin ambulanslarla hastaneye kaldırıldığı bilgisine yer verildi. 

SERBEST BIRAKILDILAR

K.K. daha sonra jandarma karakoluna giderek şikayetçi olması üzerine H.Ş., R.T.Ş. ve E.G.’nin gözaltına alındığı ancak sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıkları öğrenildi.