Sağlık meslek örgütleri, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eş Genel Başkanı Selma Atabay ile 8 kişinin gözaltına alınmasına ilişkin basın toplantısı düzenledi. SES Ankara Şubesi binasında yapılan toplantıda, "Sağlık emek ve meslek örgütleri ile değil pandemi ile mücadele edin gözaltılar serbest bırakılsın” yazılı pankart asıldı.

SES Ankara Şube Eşbaşkanı Kubilay Yalçınkaya, salgının yönetilmez halini eleştirdikleri dönemde iktidar ve çevresi tarafından yoğun baskı altında kaldıklarını ve hedef gösterildiklerini söyledi. Ekonomik ve özlük haklarına yönelik taleplerinin “rüşvetçilik” olarak nitelendirildiğini söyleyen Yalçınkaya, "Eylemlerimiz provoke edildi, sağlık politikalarına ve pandemi yönetimine yönelik açıklamalarımıza, yandaş basın kalemşörleri iktidar tarafından müdahale edilmezse, hakkımızı helal etmiyoruz açıklaması yaptılar, salgın yönetimine karşı önerilerimiz ve toplumu bilgilendirme görevimiz iktidar ve çevresi tarafından eleştirildi" dedi.

PANDEMİ YÖNETİLEMEDİ

İktidarın pandemiyle mücadelede kendini yeniden var etmeye çalıştığını belirten Yalçınkaya, "Nitekim 'başarı öyküsünü' de kitaplaştırılmıştır. Ancak aşı temininden, filyasyona, test uygulamalarından doğru tedavi yaklaşımına birçok alanda hem toplum sağlığına hem de sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin haklarına yönelik taleplerimizi her defasında dile getirdik. Amacımız toplumun tüm kesimlerinin söz söyleyebildiği, taleplerinin karşılandığı bir pandemi sürecinin izlenmesiydi" ifadelerini kullandı.

ALGI YÖNETME

Yalçınkaya, iktidarın sağlık muhalefetini susturarak gizlediği vaka ve ölüm sayıları ile pandemiyi yönetmeye çalıştığını ifade ederek, "Süreç içinde pandemiyi yönetmek yerine, algıyı yönetmeyi tercih edenler, maalesef yarattıkları algı her sarsıldığında biz sağlık emek ve meslek örgütlerine daha da saldırganca tavır aldı. Son olarak SES’e yönelik gözaltılar bunun sonucunda gerçekleşmiştir" diye belirtti.

'MÜCADELEYE DEVAM’

Ankara Tabip Odası (ATO) Başkanı Ali Karakoç ise, “Ülkenin içinde bulunduğu, organize suç örgütü liderlerinin, siyasilerin, güvenlik bürokratlarının bu ülkeye yaşattıklarını biliyoruz. Savcı ve mahkemeler bunlarla ilgili bir şey yapmazken halkın sağlığı için mücadele eden insanları gözaltına alıyorlar. Önceden de olduğu gibi biz mücadelemize devam edeceğiz" diye konuştu.(Ankara/MA)