Ankara Tabip Odası (ATO) ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şubesi yöneticileri, dün sağlık emekçilerinin saldırıya uğradığı Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ziyarette bulundu. Ziyaret sonrası açıklama yapan ATO Genel Sekreteri Muharrem Baytemür, hastanede kabul edilemez bir saldırının yaşandığını söyledi. Saldırının ülkedeki şiddetin bir parçası olduğunu dile getiren Baytemür, “Sağlık ve şiddetin yan yana gelmesi kabul edilecek bir durum değil” dedi. 

‘HASTANEYE SEVGİYLE GİDİN’

Halka seslenen Baytemür, “Sağlık çalışanlarına silah, bıçakla değil, sevgiyle gidin. Sağlık çalışanlarının buna çok ihtiyacı var. Pandemi nedeniyle sağlıklarını hiçe sayarak, 30 bin çalışan enfekte oldu, 100'den fazla kişi hayatını kaybetti” diye belirtti.

Olaya dair sağlık çalışanlarından edindiği bilgileri paylaşan Baytemür, “Kapıyı kırmaya çalışmışlar, güvenlik görevlileri müdahale etmese daha kötü şeyler yaşanabilirdi. Sağlık çalışanlarından yaralanan yok. Umarım bir daha böyle bir şey yaşanmaz. Bir ölüm anında verilen tepki, ölen kişinin hayatını kurtarmaya çalışan kişiye yönelmesi çok acı verici. Görüntülerde görülen yer hasta müdahale yeri. Yurttaşlarımız sağlık çalışanlarına sahip çıkması gerek, bu çok önemli. O kapı açılsaydı ne olacaktı? Bunu düşünmek bile korkutucu” diye konuştu.  

‘YAŞATIRKEN YAŞAMAK İSTİYORUZ’

Heyette yer alan SES Ankara Şube Eşbaşkanı Nazan Karacabey ise sağlık çalışanlarıyla yaşadıkları psikolojik etkiden dolayı görüşemediklerini söyledi. Sağlık çalışanlarının dinlenmek için evlerine gittiklerini, hastane başhekimi ile görüşme gerçekleştirdiklerini aktaran Karacabey, “Arkadaşlarımız ellerinde var olan malzemeleriyle güvenliklerini sağlamaya çalışıyor. Çok korkmuşlar, izlerken bizim bile tüylerimiz diken diken oldu. ‘Yaşatırken yaşamak istiyoruz’ diye bizim bir söylemimiz var. Tam da buna denk düşen bir görüntü aslında. Bir taraftan pandemiyle mücadele ediyorsunuz, bir taraftan da şiddete maruz kalmamaya çalışıyorsunuz” şeklinde konuştu.(Ankara/MA)