OHAL sürecinde Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildikten sonra “İşimi geri istiyorum” eylemleri yapan ve hakkında eylemler nedeniyle para cezası kesilen Veli Saçılık’ın banka hesaplarına haciz geldi. Saçılık’ın üyesi olduğu sendikanın yatırdığı destek avansı ve Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Bizim Değirmen Kooperatifi için gelen ödemenin bulunduğu hesap sıfırlandı.

AKP’li yöneticilerin kamudan ihraç edilen memurlarla ilgili “ağaç kökü yesinler” ifadelerini hatırlatan Saçılık, “Ağaç kökü yesinler dediler, uygulamaya geçtiler” dedi.

‘AKP’YE BENİM BORCUM YOK’

Saçılık, “OSTİM’de mücadele ettiğim için cezaevine konuldum devlet orada kolumu çaldı. Sonra bir hukuk mücadelesi ile tekrar kamu emekçisi oldum. 15 Temmuz falan dediler ve işimi çaldılar. Ardından önce arabamı şimdi de paramı çalıyorlar. AKP’ye benim bir borcum var mı” diye sordu.

Devletin kendisine borcu olduğuna vurgu yapan Saçılık, “Devletin bana bir kol borcu varken birikimimi gasp etti. Anneme yaptıklarından dolayı bana bir özür borçları var. Bir bütün olarak beni zarara uğrattıkları için bir maddi borçları var. Bunlara rağmen bu sabah kalktığımda İş Bankasındaki hesabımdan bütün birikimin ortadan kalktığını ve parama el konulduğunu gördüm” diye konuştu. Saçılık, para cezalarının işini geri istediği için verildiğini belirterek, “Birisi sizin yolunuzu çevirir, paranızı alırsa üstüne de döverse direk polisi başvurursunuz ve ‘gasp edildim’ dersiniz. Ben başvuramıyorum çünkü AKP işimi çaldı, polis yolumu çevirdi, bana dayak attı üstüne de vergi dairesi parama ve arabama el koydu” dedi.

‘KORKU NESNESİ OLMAK İSTEMİYORUM’

Yaşadığı hak kayıpları karşısında mücadele edeceğinin altını çizen Saçılık, toplumda bir korku nesnesi olarak gözükmek istemediğini sözlerine ekledi. “Adamın önce kolunu koparttılar, işini, arabasını ve parasını da aldılar. Bizde bir şey yaparsak bizim başımıza da kötü şeyler gelir” imajını topluma vermek istemediğini söyleyen Saçılık, herkesin haksızlık karşısında ses çıkarması gerektiğini ifade etti.

‘SOSYAL ÖLÜ OLMAYI KABUL ETMİYORUZ’

AKP’nin KHK’liler “sosyal ölüler haline getirme” uğraşında olduğuna dikkati çeken Saçılık, “Biz sosyal ölü olmayı kabul etmiyoruz, buna karşı direniyoruz. Toplum bunu bilmeli. Şuan ki AKP’nin sahte reformu konuşuluyorsa önce KHK’lilerin hakkını verin, bu hukuksuzluğa son verin. Bunu yapmadığınız sürece söylenecek her şey yalandır” dedi. 

MA / Emrullah Acar