Rüyada At Görmek

Rüyada at görmek, hayırlı güzel işlere ve yolculuğa işaret eder. Rüyada at gören kimse için yapılan yorumlar, kısmetinin açılması, bilinmeyen yerden kazançlar sağlaması manasına gelir. Peki, rüyada at görmenin diğer manaları nasıldır? Rüyada at görme şekillerine göre tabirler...

Rüyada at görmek, zenginliğe, hayra, kısmetin açılmasına alamettir. Ehil olan rüya tabircileri rüyada at gören kimsenin, hayırlı işlere gireceği, kısmetinin her açıdan açılacağını işaret ederler.

Rüyada At Görmek Nedir?

Rüyada at görmenin, görülme biçimine göre değiştiğini söylemekte fayda var. Beyaz, siyah veya kahverengi at görmenin anlamları birbirlerinden farklıdır.

Yine rüyayı gören kişinin erkek veya kadın olması rüyanın tabirini değiştiren diğer unsurlardır. Rüyada beyaz at gören kadınlar için tez zamanda evlilik yolu görünür. Eski alimler bu şekilde tabir etmiş, yeni tabirciler buna uymuşlardır.

Rüyada beyaz atı gören erkek ise hayırlı bir kısmete kapı aralayacaktır. Rüyada kahverengi atlar, erkekler için işi tabir ederken, kadınlar için güzel bir çocuğa hikmet edilir. Görüldüğü üzere rüya sahibinin kadın veya erkek olması, tabiri değiştiren unsurlardır.

Rüyada At Görmek Ne Anlama Gelir?

Rüyada at görmek, güzel bir gelecek manasına gelir. Genel olarak güzel şeylere işaret edilen rüyadaki atlar, hikmetleriyle de insanın sevindiricidir. Rüya sahibi erkek olursa, gördüğü atlar onun için şan, şeref ve para manasına gelmektedir. Kadın eğer ki evlenmek istiyorsa ve rüyasında beyaz atlar görüyorsa bu onun evleneceğine işaret eder.

Kadınların rüyalarında başka renklerde at görmeleri de onlar için hayırlı nasibe işaret eder. Tabirciler kadınlar için at görmenin, sadece nasip işaretçisi olmadığını da belirtirler. Kadın kendi işini yapıyorsa, onun geleceğinin çok parlak olacağına işaret eder. Rüyada sürüyle at görmenin kadınlar için çok sayıda kız ve erkek çocuğa işaret eder.

Erkeklerin sürüyle at görmeleri, hayırlı mala işaret eder. Mallarının çoğalacağına işaret eden atlar, aynı zamanda mevkiinin yükselmesine rivayet edilmiştir. Rüyada görülen atların sahibi olduğunu gören bir kimsenin, istediklerinin gerçekleşmesi mümkün olacaktır.

Rüyada At Görmek Neye İşarettir?

Rüyada at görmek neye işarettir hakkında epeyce araştırma yapılıyor. Sizlere bunun neye işaret edip, hikmetlerinin neler olduğunu aktarmaya çalışacağız. Rüyada at görmek, esasında bolluğa işaret eder. Tabirciler, rüyada görülen atın türü ne olursa olsun, kötüye işaret etmediğini belirtirler. Rüya sahibinin mutlaka müjdeli bir haberle karşılaşacağını aktarırlar.

Rüyada görülen atlar, bol paraya, evliliğe, güzel bir işe işaret eder. Rüya sahibinin durumu çok önemlidir. Eğer rüya sahibi işsizse, iş arıyorsa, kısa zaman iş sahibi olacaktır. İşi var ve bunu ilerletmek amacındaysa, karşısında yeni fırsatlar çıkar. Kadınlar için atların görülmesi genel olarak, evliliğe, çocuklara, kısmete işaret edilir.

Kadının iş durumu, sahip olduğu yaşam, rüyanın seyrini değiştirir. Rüya sahibi olan kadın, güzel işlere muhakkak vesile olacaktır. Tabirciler, rüya sahibinin kısmet konusunda çok faydalı müjdelerle karşılaşacağına işaret ederler. Kısacası rüyada at görmek neye işaret eder sorusuna, mala, hayırlı kısmete ve bolluk olan günlere işaret eder diyebiliriz.

Rüyada At Görmek

Rüyada at görmek konusunda şimdiye kadar tabircilerin belirttiklerini aktardık. Şimdi biraz da rüyada görülen atın türüne göre değerlendirme yapalım. Rüyada görülen atın rengi normalden daha farklıysa, örneğin, mor bir atsa farklı şekilde tabir edilmiştir. Buna göre tabirde, kişinin farklı işlerle meşgul olacağı ve işlerde başarılı olacağı tabiri yapılır.

Rüyada birbirinden farklı renklerde atlar görmek ise çok kısmetin çok farklı yerlerden açılacağına işaret edilir. Rüya sahibi sürüyle atlar görmüş ve bu atlara bindiğini görürse, özgürlüğünü yakın zamanda kazanacaktır. Bu özgürlük maddi veya manevi yönde gerçekleşebilir. Rüyada ata bindiğini görmek, atlardan düştüğünü görmek ve diğer durumların tabirlerini yazının devamında bulabilirsiniz.

Rüyada Ata Binmek

Rüyada ata binmek, yolculukla tabir edilir. Rüya sahibinin kısa zamanda bir yolculuğa çıkacağı ve bu yolculuğundan çok iyi şeyler bulacağı tabir edilir. Rüyada ata binmenin, iki tür yorumu vardır. Ata binecek kişi eğer bu konuda ehilse, hayırlı haberler alacaktır. Ata binme konusunda rüya sahibi ehil değilse, büyük terfiler alacaktır.

Rüyada ata bindiğini gören erkek, ibadetlerini yerine getirme fırsatı bulacaklar. Bu ibadet hac olarak tabir edilir. Rüyada ata bindiğini gören kimse kadınsa, hayatını biriyle birleştirecek ve o kişiyle mutlu mesut bir hayat yaşayacaktır. Rüyada ata binip hemen düşmek, bazı talihsizliklerin yaşanacağına işaret eder.

Talihsizliklerin kişiye zarar vermeyeceği ama dikkat etmesi gerektiği tavsiye edilir. Rüyada ata binmenin fazileti, aklın yoluna işaret eder. Rüyayı gören kişinin duygularıyla hareket ettiği için kandırılmasının mümkün olduğun yorulur.

Rüyada Siyah At Görmek

Rüyada atların rengi birçok anlamı içerisinde barındırır. Alimler, her at görmenin aynı olmadığını ifade etmişlerdir. Rüyada siyah at rızkın artacağı şeklinde ifade edilir. Siyah at aynı zamanda geleceğin simgesi olarak gösterilir. Rüya sahibinin evliliğinde çok mutlu olacağına, çocuklarının çok akıllı olmasına rivayet edilir.

Rüyada siyah görmenin alameti, sadece gelecekteki ilişkiler değildir. Aynı zamanda an içerisinde bazı haberlerin alınmasına yorumlanır. Rüyayı gören kişinin haberi aldığında mutlu olacağı ifade edilir. Siyah bazı durumlarda, tabirciler tarafından sıkıntı olarak belirtilmiştir. Kişinin borçları varsa bundan dolayı çok sıkıntı çektiğinin ifadesidir. Siyah at gören kişinin hastasının olmasına, bu hastasının uzun süre iyileşmeyeceğine tabir edilir.

Rüyada Beyaz At Görmek

Rüyada beyaz at görmenin diğer renk atlara göre hikmetleri daha fazladır. Genel anlamda beyaz at, devlet tarafından verilecek ödüle veya terfi almaya işaret eder. Rüyada beyaz at görmek, dindar erkek ve kadına işaret eder. Rüya sahibi erkekse, dindar bir kadınla karşılaşacaktır. Rüya sahibi kadınsa, tam istediği şekilde dindar bir erkekle evlenme imkanı bulacaktır.

Rüyada beyaz atın hikmetleri bunlarla sınırlı değildir. Erkek için beyaz at, 40 gün 40 gece düğüne işaret eder. Yeni rüya tabircileri söz konusu 40 gün 40 gece düğünün misal olduğuna işaret ederler. Bunun çok güzel haberler, hayatta görülebilecek en güzel mutluluk şeklinde tarif edilmesi, tabircilere göre mümkündür.

Rüyada beyaz atı gören kişi kadınsa, o zaman hayırlı kısmetinin yakın zamanda çıkacağına işarettir. Hayırlı kısmetin gerçekten hayırlar getireceği, aklı yerinde bir insan olduğu rivayet edilmiştir. Rüyada beyaz at görmek, teşrif etme manasını taşır. Rüyada at görmenin yorumu sevgi dolu yaşantıya hikmet edilmiştir.

Rüyada At Arabası Görmek

Rüyada at arabası görmenin fazileti, tez zamanda iş kurmaya delalet eder. Rüyayı gören kişinin parasını denkleştireceği ve işini kurabileceği manasına gelir. Rüyada at arabasının yanından gittiğini görmek, sevilecek bir mesleğe doğru yol alındığının habercisidir. Kişinin istediği bir işe gireceği veya istediği bir işi kuracağına rivayet edilir.

At arabasının kaza yaptığını gören kimsenin, umutlarının yavaş yavaş tükeneceği manasına gelir. Rüyada at arabası görmek, kurulan işte başarılı olmaya işaret eder. İslami yorum şeklinde bakıldığında, rüyada at arabasına binmek, evvela hayırlı ilmin habercisidir. Kişinin ilim sahibinden ilim öğreneceğine, ilmiyle insanlara yardımcı olacağına rivayet edilmiştir.

Rüyada at arabasının kendisine ait olduğunu gören kimse, hırsızlarla karşılaşabilir. Bu hırsızlar kendi dost çevresinden birileri çıkabilir. Rüyada at arabası görmenin esas tabiri, coşkulu mutluluğa, hayırlı eşe ve akıllı çocuklara yorumlanmıştır.

Rüyada At Arabasına Binmek

Rüyada at arabası görüp ona binmek, artık kısmetin açılacağına rivayet edilir. Rüya sahibinin artık yerinde durmayacağı, muhakkak bir işe atılacağı işaret edilir. Rüyada at arabasına binmenin fazileti esasında standartların yükselmesi manasına gelir. Sosyal yaşantıda rahatlığın kazanılacağına, kişinin artık istediği gibi malını harcamasına yorumlanır.

Rüyada at arabasına binip, bir yerlere gittiğini görmek, azametli insanlarla karşılaşma olarak nitelenir. Kendine güvenen insanlarla ortaklık kurmak, onlarla aynı ortamda bulunmak manasına da gelir. Rüyada at arabasına binmek, büyük şirketler kurulacağına işaret edilmiştir.

Rüyada at arabasına bindikten sonra tekrar indiğini görmek, akıl karı bir işe girileceğine hikmet edilir. At arabasına binip, zorla gittiğini görmek, istenmeyen bir insanla tanışılması şeklinde yorumlanır. Kişinin dikkat etmesi gerektiği, etrafındaki kurnaz insanları tanıması gerektiği rivayet edilir.

Rüyada At Sürüsü Görmek

Rüyada birden fazla at görmek, asil insanla karşılaşmak şeklinde rivayet edilir. Sürüyle at görmenin esasında üç farklı yorumu bulunur. Rüyada at sürüsü görmenin hikmetleri şöyle yorumlanmıştır. Birincisi gidilecek ortamlarda saygı ve hürmete layık olunacağını gösterir. Kişinin at sürüsü görmesinin hem evinde hem iş yerinde değerinin artacağına yorumlanmıştır.

Rüyada at sürüsü görmenin diğer hikmeti, yalnızlıktan kurtulmaya yorumlanır. Kişi bekarsa evlenir, evlenmeye niyeti yoksa onlarca arkadaş edinir. Çevresi genişler. Her zaman muhatap alacağı insanlar artar. Rüyada at sürüsünün başka hikmeti ise bol çocuk sahibi olmaya işaret eder.

Rüya tabircileri rüyada sürüyle at görmenin, sahip olunacak çocuklarının hayırlı evlatlar olacağına rivayet etmişlerdir. Rüyada at sürüsüyle karşılaştığını görmek, makbul işlerde aracılık yapmaya yorumlanır. Kişinin çok makbul işte zamanının büyük bölümünü hayırlı şekilde değerlendireceği söylenir.

Rüyada At Sevmek

Alimler, rüyada at sevmeyi dünyadaki en güzel olaya yorumlarlar. Rüyayı gören kimsenin, ya çocukları ile veya anne babası ile çok mutlu olabileceğine rivayet edilir. Rüyada at sevmek, kabir hayatının güzelliğine işaret eder. İslam alimleri, rüyada atları içten sevdiğini gören kimsenin, ahiri hayatının beklemediği kadar güzel olacağına rivayet ederler.

Tabirciler, rüyasında at sevdiğini gören kimsenin, merhametinin bol olduğuna işaret edip, bu merhametin onu kurtaracağını söylerler. Rüyada at sevmek aynı zamanda başarıları temsil eder. Kişi yakın zamanda sınavlara girecekse bunlarda başarılar elde edecektir. İş yapıldığında karlı olunacak, bereketli kazançlar elde edilecektir.

Rüyada at sevmenin mahiyetini tabirciler, denizde okyanus olmaya benzetmişlerdir. Kişinin yaşayacağı mutlulukların, maneviyatının dünyaya sığmayacağı yorumlanmıştır. Rüyasında at sevmeye çalışan kişi becerikli bir insanla tanışıp, yaşamının bir bölümünü kendisiyle ortak edecektir.

Rüyada Tay (At Yavrusu) Görmek

Rüyada tay (at yavrusu) görmek, evlada işaret eder. Rüya sahibi bekarsa, ağabey veya ablalarının çocuk sahibi olunacağına yorumlanır. Taylar tabirciler tarafından genel olarak çocuk sahibi olmaya, hayırlı evlatlara rivayet edilmiştir. Ancak sadece evlat sahibi olmadığı üzerine çeşitli yorumlar yapılmıştır.

Rüyada tay görmenin, duygusal yönde iş başarılacağına yorumlanır. Kişinin duygusal davranışlarının katkılarını göreceğine yorumlanır. Rüyada tay görmek, çocuk sahibi olamayan kişiler için özlem duymayı ifade eder. Tabirciler, rüya sahibi çocuk sahibi olamayan kişilerin, dertlerine derman aramaya devam etmeleri gerektiğini belirtirler.

Dermanlarını yakın zamanda bulacaklarına yorumlanır. Tayların, hayırlı çocuk sahibi olmaya yorumlandığı rivayet edilir. Eski büyük alimler, at yavrusunun cömertlik olduğunu, cömert davranan kişinin işareti olduğuna hikmet etmişlerdir. Evvela tez zaman içinde rüya sahibinin mutlu bir hayata erişeceğini ifade ederler.

Rüyada At Arabası Sürmek

Rüyada at arabası sürmek, okulla ifade edilir. Rüya sahibinin okulda üstün işler yapacağına rivayet edilir. Rüyada at arabası görmek, yolculuğu işaret eder. Yolculuğun kişinin kendisi tarafından yapılacağı vurgulanır. Rüyasında at arabasını sürüp nereye gittiğini bilmek, sağlam istikamet sahibi olunduğunu, gidilen yolda devam edilmesine rivayet edilmiştir.

Rüyada at arabasıyla nereye gidildiğini bilmemek, akıl dışı bir işe kalkışmaya yorumlanır. Rüyada at arabasını sürmeyi bilmemek, büyük işlerde çok başarılı olunamayacağına yorumlanır. Ancak kişinin kendi çabasıyla yaptığı orta ölçekli işlerde başarısının kaçınılmaz olduğuna hikmet edilmiştir. Alimler rüyasında at arabasını süren kişiyi, hastalığa deva veren hekimlere benzetmişlerdir.

O kişilerin de mutlaka birilerine fayda sağlayacaklarına dair çeşitli söylemler vardır. Rüyada at arabası sürdükten sonra inmek, akıl sağlığı yerinde olmayan bir akrabaya işaret eder. Akıl sağlığı yerinde olmayan o akrabaya muhakkak dikkat edilmesi gerektiği, başına bir iş gelebileceği rivayet edilir.

Rüyada Ata Binip Gezmek

Rüyada ata binip gezmek, sorumluluğun kişi tarafından alındığı manasına gelir. Rüyayı gören kişinin yakın zamanda bir sorumluluk alacağı, olgunlaştığı, sorumluluğu başarıyla yerine getireceği yorumlanmıştır. Rüyada ata binip gezmek, zenginliğin ülke sınırlarını aşacağına rivayet eder. Rivayetlere göre zamanında bir kişi alimlerin yanına giderek, rüyada ata binip gezdiğini söyler.

Alimler ise kendisinin mal sahibi olacağını, mallarının kimsenin bilemeyeceği kadar çok olacağını söylerler. Rüya sahibi tez zamanda kendi topluluğunun en ileri gelen zengini haline gelir. Rüya tabirlerinde yanlış anlaşılan bir mesele daha vardır. Zengin olmanın, durduk yere olacağı sanılır. Fakat tabirciler, rüya sahibinin kendi çabalarına bağlı olarak, kazanç elde edeceğini belirtirler.

Rüyada Rengarenk Atları Görmek

Rengarenk atlar, sevgiye, zamanın güzel akacağına hikmet edilmiştir. Rüyasında rengarenk atlar gören kimselerin rüyalarının, faziletli olduğu söylenmiştir. Alimler rüyada farklı renklerde at gören kimselerin, mutluluk açısından çok kazançlı olacaklarını söylerler.

Bu kişilerin her daim en güzel işleri başaracağını belirtirler. Rüyada kırmızı at görmek, selamete, yeşil at hayırlı işe, sarı at, bereketli ticarete işarettir. Her rengi birlikte görmek ise kişinin birçok güzelliği bir arada yaşayacağına rivayet edilir.

Rüyada At Üstünden Düşmek

Rüyada attan düşmek, zorluğu fazla olan bir işten başarı elde edilmemesi anlamı çıkarılmıştır. Kişinin attan düştüğünü görmesinin, işinin değişmesine de yorumlandığını söylemek mümkün. Rüyada at üstünden düşen kimseler için zamanın yardımcı olacağı şeklinde yorum yapılır. Yani kişi ne kadar sabır ederse o kadar başarı elde edecektir.

Rüyada Uçan At Görmek

Rüyada uçan at, gerçekleşmesi mümkün değilmiş gibi gelen hayallerin, gerçekleşmesine rivayet edilir. Uçan at, mülkün artmasına, malların çoğalmasına rivayet edilmiştir. Rüyada uçan at görmek imkansız işlerin üstesinden rahatlıkla gelineceğine rivayet edilir. Rüyada uçan atlara binmek, hayallerin peşinden koşmaya benzetilir.

Rüyada At Tepmesi Görmek

Rüyada at tepmesi, hayırsızlıkla rivayet edilmiştir. Rüyada at tepmesi, kişinin kısmetinde darlığın meydana geleceğine işaret eder. Rüya tabircileri rüyasında kendisini at teptiğini gören kişinin, uzun süre işlerinde kar elde edemeyeceğini belirtmişlerdir.

Rüyada at tepmesinin başka hikmetleri, ayrıntılı şekilde tabirciler tarafından yorumlanır. Örneğin, bir kısım rüya tabircisi, at tepmenin günah işlere işaret ettiğini belirtirler. At tepmesinin kişiye uyarı olduğunun, haramdan mutlaka uzak durulması gerektiğinin ifade edildiği, rüyadan uyanır uyanmaz bunlar için tövbe kapısının açıldığı dile getirilir.