Antalya'nın Alanya ilçesinde, "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla tutuklananların tahliye etmek vaadiyle, ailelerinden para talep ettikleri suçlamasıyla yargılanan TEM Şube komiseri K.C. ile polisler E.G., F.M.T. ve İ.A.'nın karar duruşması dün Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya tutuklu yargılanan komiser K.C. ile polisler E.G., F.M.T. ve İ.A. SEGBİS aracığıyla katılırken, avukatları ile mağdurların avukatları salonda hazır bulundu. İddia makamı mütalaasında sanıkların "irtikap" ve "zimmet" suçundan cezalandırılarak, tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini istedi.

Sanıklar ise "terörle mücadele" gerekçesini sunarak, "Bize iftira atıldı, kumpas kuruldu. Suçsuzuz. Beraatımızı talep ediyoruz" dedi. 

Davaya "suçtan zarar gören" olarak katılan İçişleri Bakanlığı adına avukat Hülya Ünal, yargılama devam ederken mahkemeye verdiği dilekçede sanıkların, "dosyada somut ve inandırıcı delil yok" savunmasını kabul etmediğini belirterek, suç işlendiği yönünde delil bulunması halinde sanıkların en ağır hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi. 

Mağdurların avukatları da sanıkların cezalandırılmasını istedi. Mahkeme; sanıklardan E.G.'ye "irtikap" ve "zimmet" suçundan 16 yıl 11 ay, komiser K.C. ile polisler F.M.T. ve İ.A.'ye ise "irtikap" suçundan  8’er yıl 4’er ay hapis cezası vererek, tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

CEZA YETERSİZ

Verilen cezaları yetersiz bulduklarını belirten Avukat Hadi Cin, mahkemenin sadece iki mağdura binaen ceza verdiğini belirtti. Av. Cin, "Mahkeme 2 kişiye yönelik irtikap dolayı ceza verdi. 4 müvekkilim var ve onlara karşı da irtikap suçu şantajla işlenmiştir. Ancak bu yönde ceza verilmedi. Bu durum cezasız kaldı. Verilen ceza yeterli değil. Bu sanıklar bu işi meslek haline getirmişler zaten. Alanya'daki birçok esnafa karşı bu suçları işlemişler. Uzun yıllar bunu meslek haline getirerek, yapmışlar. Tutukluluk hallerinin devam kararını memnuniyetle karşıladık. Bu sanıklar hakkında yeni bir suç duyurusunda yapacağım. Çünkü bunlar müvekkilime dönük yaptıkları soruşturmada yaptıkları bir komplodur. Sıfır suç ve şüphe ile onları ağır bir suçlama ile suçlayıp, sırf onlardan menfaat temin etmek için bu davayı tezgahlamışlardı. Müvekkillerim tutuklandılar. Sonra müvekkillerim tahliye olup, atılı suçlardan beraat ettiler. Çünkü hiçbir delil yoktu.O nedenle burada da suç işlemek için örgüt kurmak, iftira ve hürriyeti tehdit suçlarından yeni bir suç duyurusundan bulunacağız" dedi.(Antalya/MA)