Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, dört kurumdan maaş aldığı iddiasının doğru olmadığını, iki kurumdan maaş aldığını açıkladı.

Son olarak Halkbank Yönetim Kurulu üyeliğine atanan Şahin, ayrıca Basın İlan Kurumu Hükümet Temsilciliği ve Wushu Kung Fu Federasyonu As Başkanlığı görevlerinde bulunuyor.

Şahin, bu kurumların hepsinden maaş aldığı iddiası üzerine yazılı açıklama yaptı. “Hiçbir zaman dört maaşım olmadı. Kurumumdan aldığım maaşla beraber sadece bir yerden yönetim kurulu maaşı almaktayım. Zaten aksi de kanunen mümkün değildir” diyen Şahin, Wushu Kung Fu Federasyonu As Başkanlığı görevini gönüllü yaptığını belirtti. Şahin, “Üyeliğimin manipüle edilerek sanki görevden gelir elde ediyormuşum gibi gündeme getirilmesini hayret ve esefle takip ediyorum” ifadelerini kullandı.

CHP’Lİ ÖZTUNÇ’UN İDDİASI: ÜÇ KURUMDAN 60 BİN LİRA ALIYOR

CHP Kahramanmaraş Milletvekili ve eski RTÜK üyesi Ali Öztunç ise, Şahin’in Halkbank’ta yönetici olmasından önce düzenlediği basın toplantısında şunları söylemişti:

“RTÜK üyeliği dışında başka hiçbir yerde görev yapamaz, gelir elde edemez. Ama maalesef şu anki RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, RTÜK başkanlığının yanı sıra Basın İlan Kurulu’nda genel kurul üyesi ve aynı zamanda TÜRKSAT yönetim kurulu üyesi. RTÜK başkanı olarak maaş alıyor, Basın İlan Kurulu’nda genel kurul temsilcisi olarak 5 bin 300 lira maaş alıyor, TÜRKSAT yönetim kurulu üyesi olarak da 15-20 bin lira arasında maaş alıyor. RTÜK başkanının aylık maaşı 50-60 bin lirayı buluyor.”

Tartışmaların ardından Ebubekir Şahin TÜRKSAT’taki yöneticilik görevinden istifa etmişti. Daha sonra Şahin’in Wushu Federasyonu As Başkanlığı yaptığı da ortaya çıkmıştı.