Dersim’de Hozat ilçesinin kırsal bölgelerinde başlayan ve Ovacık’a bağlı köylere yayılan orman yangını devam ederken, önceki gün Pülümür Vadisi’nde bulunan Roj Deresi’nde, dün ise Munzur Vadisi’nde bulunan Fırtına Veli Çeşmesi’nde orman yangını başladı.

ROJ DERESİ’NE MÜDAHALE YOK

Munzur Vadisi’nde başlayan orman yangınına yurttaşlar ile Dersim Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale ederken, üç gündür Roj Deresi’nde süren yangına ise herhangi bir müdahalede bulunulmadı. 

EKİPLER BÖLGEYE GİTMEDEN DÖNDÜ

Roj Deresi bölgesindeki yangın, yakınında bulunan Alacık köyü eski karakol olarak bilinen mevkiden görülüyor. Yangına bugüne kadar ne havadan ne de karadan henüz bir müdahale yapılmadı. Bölgede yaşayan sakinler, dün bir itfaiyenin bölgeye geldiğini ancak yangının olduğu bölgeye gitmeden geri döndüğünü, suyunu da dönerken yolda döktüğünü aktardı.

‘BOMBA SESLERİ SONRASINDA BAŞLADI’

Bölgede yaşayan Kıymet adlı köy sakini, üç gün önce sabahın erken saatlerinde başlayan patlama seslerinin ardından dumanların yükselmeye başladığını paylaştı. Köy sakini, "Helikopter mi bomba attı yoksa başka bir şey mi görmedik. Ancak patlama sesleri ardından duman yükselmeye başladı. Burada hayvanlarımız arılarımız var. Ayrıca yangından dolayı korkan ayılar var. Korkuyoruz, evden çıkamıyoruz. Bugüne kadar kimse gelip müdahale etmedi. Rüzgarla birlikte yangın bizim tarafımıza da yavaş yavaş geliyor. Bir an önce söndürülmesini istiyoruz” diye konuştu.

Bölgede hayvancılık ve arı yetiştiriciliği yapan Beser adlı köy sakini ise yangından ötürü doğanın ve canlıların yok olduğunu aktararak, duyarlılık çağrısında bulundu.