Koronavirüs (Kovid-19) salgını şüphesi nedeniyle Rize, Van, Yozgat, Malatya ve Dersim'de karantina altına alınan çok sayıda köy ve beldede sağlık çalışanlarının çalışmaları devam ediyor. Salgından kaynaklı giriş ve çıkışları kontrol altına alınan Rize'de, karantina altına alınan 4 köy ve 1 belde bulunuyor. Rizeli yerel gazeteci Gençağa Karafazlı, kentteki son durumu Mezopotamya Ajansı'na (MA) anlattı.

‘EV EV KARANTİNA SÜRÜYOR’

Karantina ilan edilen 4 köy ve 1 beldede yurttaşların tek tek sağlık kontrolünden geçirildiğini belirten Karafazlı, “Kendirli Belediye Başkanı ile görüştüm. 3 bin 500 nüfusa sahip beldede çalışmaların devam ettiğini bu süreç içerisinde eğer ciddi bir vaka ile karşılaşılmaz ise karantinanın kaldırılacağını söyledi” dedi. Karantinaya alının bölgeler dışında Rize’de hem ölümlerin hem de ev ev karantinaya almaların devam ettiğine dikkati çeken Karafazlı, Güneysu ilçesinin Selamet Köyü'nde bir kişinin koronavirüsten ölmesi sonrası 3 evin karantinaya alındığı bilgisini verdi. Köyün giriş çıkışlarının jandarma tarafından kontrol altında aldığını söyleyen Karafazlı, köylülerinde kendini izole ettiğini kaydetti. 

‘ŞEHRİN GİRİŞLERİ KONTROL ALTINDA’

Rize’nin İyidere ilçesinde de bazı evlerin karantinada olduğunu belirten Karafazlı, “Rize’de şu ana kadar bine yakın şüpheli gözlem altına alındı. Yaklaşık 30 kişinin de hayatını kaybettiği biliniyor. Hastanede virüs kapan sağlık çalışanları da var” ifadelerini kullandı. Rize’nin giriş ve çıkışlarında jandarma ve sağlık ekipleri tarafından kontroller yapıldığını söyleyen Karafazlı, dün akşam Erzurum’a giden bir aracın içindeki 5 kişinin yüksek ateş nedeniyle gözetim altına alındığını belirtti. 

‘ŞEHİR KENDİNİ İZOLE ETTİ’

Rize otobüs terminalinden şehir dışına seferlerin tamamen durdurulduğunu ifade eden Karafazlı, köylerin karantinaya alınması sonrası ilde duyarlılığın arttığını dile getirdi. Şehirde yaşanan vakalara rağmen Rize Havalimanı inşaatının halen devam ettiğine dikkati çeken Karafazlı, “Havalimanı inşaatında çalışan işçilerin ciddi rahatsızlıkları var. Virüs tehlikesi bu kadar artmışken, işçilerin bu kadar kalabalık bir şekilde çalışmaları riski artırıyor” diye konuştu. 

MA / Tolga Güney