İzmir’de merkez üssü Seferihisar’da meydana gelen depremde yaşamını yitirenlerin sayısı 109’ye yükselirken, 4 binada arama kurtarma çalışmaları ise sürüyor. AFAD’ın açıklamalarına göre deprem sonrasında büyüklüğü 4'ün üzerinde 44 artçı olmak üzere, toplam bin 528 artçı sarsıntı tespit edildi.

DEPREMZEDELER ÇÖZÜM BEKLİYOR

Artçı depremlere rağmen Bayraklı’da bulunan Manavkuyu depremzedeleri hasarlı olan binalarına girerek eşyalarını tahliye ediyor. Tahliye sırasında cadde ve sokaklar yurttaşların eşyaları ile dolup taşarken, tahliye için gelen kamyonlar trafiğin kesilmesine neden oldu. Ağır ve orta hasarlı binalarda eşya tahliyelerin yapılması sırasında çoğu zaman aileler ve polisler arasında gerginlik yaşanıyor. Polisler, depremzedeleri binalara girmemesi konusunda uyarılarda bulunurken, depremzedeler de yetkililerin çözüm bulamamasından şikâyetçi. Risk sayılabilecek binalara girerek eşyalarını tahliye eden yurttaşlara, “Bu aşamada bina riskli değil mi giriyorsunuz?” sorumuza, “Ne yapalım mecburuz. Yetkililer çözüm üretmiyor” yanıtı veriliyor.

Eşyalarını tahliye eden bir depremzede il dışına çıkmayı planlarken, birçoğu da kent içinde bulunan yakınlarının yanına gidiyor. Yalnızca özel eşyalarını tahliye edebilen yurttaşlar ise; eşyalarını bulundukları çadırlara götürüyor.

HER KAREDE BİR ZORLUK

Tüm riske rağmen tahliye edilmiş eşyalarının üzerinde oturan bir anne, Ata isimli bir yaşındaki çocuğunun üşümemesi için elini tutuyor. O kare ise yaşanan zorlukları ortaya koyuyor.