Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Gökçe Mahallesi'nde yaşayan Mehmet Yıldız (23), 5 Ekim’de Hani’nin Gömeç (Hure) Mahallesi’nde hayvanlarını otlattığı sırada meydana gelen patlamada yaralandı. Bir hayvanın cisme basması sonucu meydana gelen patlamada, Yıldız sağ göğsünün üst kısmına isabet eden şarapnel parçasıyla yaralandı. Yıldız’ın yanında bulunan kuzeni ise ayaklarından hafif bir şekilde yaralandı. Patlamada 3 hayvan öldü ve 6 hayvan yaralandı. Yıldız, patlama sonrası yakınları tarafından önce Lice Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yıldız, buradan da Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilerek, yarası pansuman edildi.  

DOKTOR: BİR ŞEYİN YOK 

Vücudundaki şarapnel parçasının çıkarılmadığını aktaran Yıldız, “Hastaneye gittiğimde doktor pansuman olmam için hemşireye yolladı. Hemşire pansuman yaptıktan sonra tekrar doktorun yanına yolladı. Doktorun pansumanı biraz açıp baktı, sonra ‘bir şeyin yok’ deyip yarayı tekrar kapattı” dedi. 

Hani Jandarma Karakolu tarafından da ifadeye çağrıldığını aktaran Yıldız, ifade sırasında kendsine, “Yaran büyük değil” denildiğini ve hastane sevkinin yapılmadığını kaydetti.  

AMELİYAT RİSKLİ 

Vücuduna isabet eden şarapnel parçasının ağrıya neden olduğunu dile getiren Yıldız, karakoldan ayrıldıktan sonra Dicle Üniversitesi Hastanesi’nden randevu istediğini ifade etti. Yıldız, “Randevu günü Dicle Üniversitesi Hastanesi’ne gittim. Doktor yaramı açıp baktı, parçanın damarlara yakın olduğunu ve ameliyat edemeyeceğini söyledi” dedi. 

İHD’YE BAŞVURACAK

Sosyal güvencesi olmadığına dikkati çeken Yıldız, hastane masraflarının kendisinden alındığını ve yaşadıklarına ilişkin İnsan Hakları Derneği’ne (İHD) başvuracağını aktardı.