Atv'nin reyting rekoru kıran dizisi Hercai ile daha da yaygınlaşan Reyyan isminin anlamı merak ediliyor. Dizinin başrol karakterinin taşıdığı bir ad olan olan Reyyan'ın anlamı bu dönemde en çok aratılan ve anlamı merak edilen bir isim. Peki Reyyan isminin anlamı nedir? İşte Reyyan isminin anlamı!

HERCAİ DİZİSİNDE REYYAN KARAKTERİ GERÇEK İSMİ EBRU ŞAHİN KİMDİR?

Atv'nin 2 sezondur yayınlanan drama türündeki dizisi Hercai ile daha da dikkat çekmeye başlayan Reyyan isminin anlamını biliyor musunuz? Ebru Şahin'e yakın zamanda büyük bir ün getiren dizi, reytingleriyle Cuma akşamına damgasını vuruyor. Şahin'in canlandırdığı karakterin adı olan Reyyan'ın anlamını sizler için araştırdık. İşte bu dönemde en çok aratılan ve manası merak edilen kız çocuğu isimlerinden biri olan Reyyan isminin anlamı!

REYYAN NE DEMEK? REYYAN İSMİNİN ANLAMI

Reyyan ismi, beş farklı mana taşır. Bu manalar sırasıyla; suya kanmış, suya doymuş, dolgun ve semizdir. İsmin anlamı, sadece oruçluların gireceği bir cennet kapısıdır.

Reyyan isminin en çok bilinen anlamı; sadece oruçluların gireceği bir cennet kapısıdır.

REYYAN İSMİ KURAN'DA GEÇİYOR MU? HADİSİ ŞERİF VAR MI?

Sehl İbn Sa’d (radıyallahu anh) anlatıyor: Resulullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:

'Cennette Reyyân denilen bir kapı vardır. Oradan sadece oruçlular girer. Oruçlular girdiler mi artık o kapı kapanır, kimse oradan giremez.'

REYYAN İSMİNİN CİNSİYETİ

Reyyan ismi çoğunlukla kız bebeklere verilse de, erkek ismi olarak da kullanılmaktadır. Bu sebeble Reyyan ismi hem kızlar ve hem de erkeklere verilebilmektedir. Reyyan ismi unisex bir isimdir.

REYYAN İSMİNİN HARF SAYISI

Reyyan ismi 6 harften oluşmaktadır.

REYYAN İSMİNİN YORUMLARI