Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerini paylaşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, 16 ve 17 yaşında evlendirilen kız çocukların sayısının 731 bin 16 olduğunu aktardı. İlgezdi, TÜİK’in yayımladığı resmi rakamlarla bile Türkiye’de çocuklar için kara bir tablo olduğunu belirtti.

YAŞI BÜYÜTÜLEREK EVLENDİRİLENLER DAHİL DEĞİL 

Cumhuriyet’te yer alan habere göre İlgezdi, “16 ve 17 yaşında olup aile onayı ile evlendirilen erkek çocuklarının sayısı ise 34 bin 795. Yani aile onayı ile evlendirilen kız çocuklarının sayısı, erkek çocuklarının tam 21 katı. Üstelik bu resmi rakamlara, yaşı büyütülerek evlendirilen kız çocuklarımız dahil edilmiyor” ifadelerini kullandı.

‘HESABINI SORACAĞIZ’

İktidara seslenen İlgezdi, şunları kaydetti: “Aile onayı ile evlendirilen, yaşı büyütülerek evlendirilen kız çocuklarımızın da 23 Nisan Çocuk Bayramı kutlu olsun mu? TÜİK’in resmi verilerine göre AKP iktidarı boyunca 731 bin kız çocuğu evlendirilmiş. Kimse bize gelişmiş Türkiye’den bahsetmesin. Bebeği elinden alınıp başına duvak takılan çocukların hesabını biz soracağız.”