Remzi Kartal, MHP'nin bugüne kadar yaşanan katliamlarda örgütleyici bir rolü olduğunu ifade etti ve "MHP bir terör partisidir" dedi.

Artı TV'de yayımlanan Ahmet Nesin ile Ustura programının konukları HDP Milletvekili Ebru Günay ve eski DEP Milletvekili Remzi Kartal oldu. Programda, AKP ve MHP'nin politikaları, HDP'ye açılan kapatma davası, Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesi gibi konular tartışıldı. 

'HER ŞEYİN ERDOĞAN'IN ETRAFINDA DÖNDÜĞÜ BİR DÜZEN YAŞANIYOR'

HDP Mardin Milletvekil Ebru Günay, Türkiye'nin tamamen Erdoğan'ın kararlarıyla yönetildiğinin altını çizdi ve devlet aklının ortadan kalktığını ifade etti. Günay, "Artık ülkeyi Erdoğan'ın yönettiği ve her şeye tek adamın karar verdiği bir Türkiye gerçekliği var. Merkez Bankası Başkanı görevden alınırken bile Erdoğan'a teşekkür ediyor. Geçmişte göreve getirilmesini de Erdoğan'a bağlıyor. Yine Damat istifa ettiğinde, istifasının affı istenmişti. Türkiye'de aklın donduğu, her şeyin ve herkesin Erdoğan'ın etrafında döndüğü bir düzen yaşanıyor. Esasında Türkiye'de Cumhuriyet tarihinden bugüne bir iktidar aklı vardır, genelde de ülkeyi bu devlet aklı yönetir. Geldiğimiz aşamada devlet aklının da ortadan kalktığı bir ülke gerçekliği ortaya çıktı. Bu otoriter bir tek adam rejiminin vücut bulmuş hali. Her gün güne Erdoğan'ın aldığı yeni bir kararla başlıyoruz" dedi.

'AKP-MHP FAŞİZMİNİN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL HDP'NİN KENDİSİ'

HDP'ye kapatılma davası ve Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesini AKP tarafından MHP'ye bir hediye olarak değerlendiren Günay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesi ve HDP'ye kapatma davası açılması tesadüf değil. MHP'nin kongresinden bir gün önceye getirilmesi de tesadüf değil. Cumhur İttifakı'nın kendi içerisinde kimi gerilimlerinin olduğu kamuoyuna yansıyordu. Ama tam da MHP'nin kongresi öncesi MHP'ye hediye vererek yeniden ortaklıklarının imzasını attıkları bir hamleydi. AKP-MHP faşizmi son bir kaç yılda giderek kendilerini kurumsallaştırmaya çalışıyor. Bu faşizmin önündeki en büyük engel de HDP'nin kendisi."

'TÜRKİYE'YE EN BÜYÜK ZARARI VEREN TERÖR ODAKLARININ MERKEZİ MHP'DİR'

Remzi Kartal ise konuşmasında şunları ifade etti: 

"MHP bir terör partisidir. Gladyo'nun partisidir. Türkiye'de geçmişten günümüze kadar gelen bütün katliamların dosyaları tek tek açılsa MHP bu katliamlarda örgütleyicidir, uygulayıcıdır. Bu açıdan MHP'nin kongresi öncesinde verilen karar da Bahçeli için bir mükafat. Devletin Kürtleri inkar eden tekçi politikaları, Türkiye'ye büyük acılar yaşattı. Türkiye'de ekonomi iflas etti. İnsanlar işsiz kaldı ve toplumsal öfke yükselmeye başladı. Yükselen tepkinin birinci muhatabı Erdoğan ve Bahçeli. İkisi de hızla itibar kaybediyor. MHP hızla eriyor. Bahçeli'nin MHP'sinin erimesini durdurabilmek için, toplumu ve partisini motive edicek bir ödüle ihtiyaç vardı. HDP'nin kapatılması ve Gergerlioğlu kararı MHP'ye kongre öncesinde bir ödül olarak verildi. Türkiye toplumunu zehirleyen ve Türkiye'ye en büyük zararı veren terör odaklarının merkezi MHP'dir. Türkiye toplumu da bu siyaseti net bir şekilde görmeye başladı."