Yakalandığı koronavirüsü salgını nedeniyle dün hayatını kaybeden Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu (67) bugün son yolculuğuna uğurlandı. Taşçıoğlu için Üsküdar Nakkaştepe Mezarlığı'nda cenaze namazı kılındı. Cenazeye oğlu Onur Taşçıoğlu, ailesi ve yakınları katıldı. Salgın tedbirleri kapsamında maskeli ve sosyal mesafe korunarak cenaze namazı kılındı. 

Nakkaştepe Mezarlığı'nda toprağa verilen Taşçıoğlu’nun defin işlemleri özel kıyafet giyen görevliler tarafından yapıldı. Çalışma arkadaşları ise, Taşçıoğlu’nun görevli olduğu Çapa Tıp Fakültesi önünde saygı duruşunda bulunarak andı. Anma için fakülte önünde toplanan grup sosyal mesafe kuralına uygun olarak bir araya geldi.

'ACIMIZ BÜYÜK'

Saygı duruşunun ardından konuşan İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Tükek, “İç hastalıklarının ulu çınarı Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu için toplandık. Acımız gerçekten çok büyük, bizim için çok kıymetli bir insan. Yıllarca beraber çalıştığımız, üstün nitelikleri olan, kendisini tıbba adamış, eğitim kişiliği ile öne çıkmış bir kişiden bahsediyoruz. Kaybetmenin üzüntüsünü derin bir şekilde yaşıyoruz. Kendisi inşallah son kaybımız olur. Başka kayıplar yaşamamayı ümit ediyorum” ifadelerini kullandı.

Taşçıoğlu için diğer kentlerdeki hastane ve sağlık kurumları önünde de sağlık çalışanları tarafından saygı duruşunda bulunuldu.

Prof. Taşçıoğlu’nun tedavi gördüğü Çapa Tıp Fakültesi yoğun bakım ünitesinde iki doktorun daha tedavi altında olduğu öğrenildi.(İstanbul/MA)

Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu