Diyarbakır’da 27 Ağustos günü polislerce yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan Beşir Çiçek’in (30), Vedat Seviktek ve Ömer Aktaş’ın da aralarında bulunduğu 6 kişi, İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifade işlemlerinin tamamlanması üzerine dün akşam saatlerinde adliye sevk edildi. Savcılık sorguları yapılan kişiler, Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. 

Beşir Çiçek, Ömer Aktaş ile ismi öğrenilemeyen 1 kişi hakkında “örgüt üyeliği” suçlaması ile tutuklama kararı verilirken, diğer 3 kişi ise ‘adli kontrol’ şartıyla serbest bırakıldı. 

DARP EDİLMİŞTİ

Tutuklanan üç kişiden biri olan Beşir Çiçek’in, Yenişehir ilçesine bağlı Yolaltı Mahallesi’ndeki evine yapılan baskın sırasında kapıyı kıran polisler, Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) 2014 yılında ç1ıkardığı ve zemininde Kobanê kentinin fotoğrafının bulunduğu saati duvardan indirilerek kırmış ve Çiçek’in saate ait cam parçaları üzerine yüzükoyun yatırılmıştı. Bu yüzden yüz ve dirsek kısımlarında kanama meydana gelen Çiçek’in diğer aile fertlerine ise polisler HDP binası önüne gidip oturmalarını söylemişti.