Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari İl Örgütü, korucu yakınlarından oluşan 5-6 kişilik bir grubun 15 günde bir parti binası önüne getirilerek taşkınlık çıkarmasına ilişkin açıklama yaptı. HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede ve yerine kayyım atanan belediye eşbaşkanlarının da aralarında bulunduğu çok kişi açıklama için parti binası önünde bir araya geldi. Açıklama öncesi polisler binanın bulunduğu sokağın giriş ve çıkışlarını abluka altına aldı. 

AÇIKLAMA ÖNCESİ TARTIŞMA 

HDP'li Vekil Dede ile polis amiri arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Polis amirinin “Beş dakika sonra geliyorum” sözlerine tepki gösteren Dede, “Biz sizin emir eriniz miyiz? Bu nasıl bir konuşma tarzı. Biz bu halkın iradesiyiz. Ben senin memurun değilim” dedi. Polis amiri bunun üzerine “Ben de sizin memurunuz değilim, nee...Hadi yapabiliyorsanız, yapın” diyerek, polislere kasklarını takmaları ve müdahale emri verdi. Polis amirinin tartışma sırasında sakız çiğnemesi ise dikkati çekti. 

POYRAZ'IN AFİŞİNE SALDIRI

Tartışmalarından ardından partililer açıklama yaptı. HDP İl Eşbaşkanı Lokman Özdemir, bir grubun polisler eşliğinde il binalarının önüne getirildiğini dikkati çekerek, grubun partililere küfür ve hakaretler ettiğini söyledi. Özdemir, “Söylenilen küfür ve hakaretleri duymamak için müzik açıyoruz. Geçen hafta getirilen grup, il binasını taşlayıp Deniz Poyraz’ın posterini sökmeye çalıştı. Yaşları 10 ila 13 arasında değişen 3 çocuğu da beraberlerinde getirdiler” dedi.

ZAP’TA KAYBOLAN ÇOCUĞU İSTİYORLAR!

Özdemir, “Grup içerisinde Hakkari ili Kırıkdağ bölgesinde ikamet eden bir kadın da yer alıyordu. Tüm Hakkari halkı bu kadının çocuğunun Zap suyuna düştüğünü biliyor. Hatta Hakkari halkı çocuğun cenazesini suda bulmak için günlerce aradı. Fakat kadın, parti tarafından çocuğunun dağa kaçırıldığını iddia edip bu hukuksuz eylemlere katılmaktadır. Bir taraftan partimizi kapatmak maksatlı dava açılmakta bazı gruplar partimize yönlendirilmektedir” ifadelerini kullandı.

'KARGAŞA' UYARISI

Hakkari’nin küçük bir bölge olduğunu söyleyen Özdemir, şu uyarıda bulundu: “Provokatörler tarafından partinin önüne getirilen gruba veya parti yöneticilerine bir taş değmesi durumunda olay toplumsal bir kargaşaya dönüşecektir. Böylesi bir durumun sorumlusu hukuksuz eylemlere izin verip her iki taraf için de gerekli güvenlik önlemlerini almayan yetkili mercilerdir” diye konuştu.

Açıklama “HDP halktır halk burada” ve “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganlarıyla son buldu.