Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Kadın Meclisi, Gülistan Caddesi'nden HDP Batman il binası önüne kadar, yarın düzenlenecek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mitingine çağrı için erbaneler eşliğinde bildiri dağıttı. Aralarında HDP Milletvekili Feleknas Uca ile Batman Belediyesi Eş Başkanı Songül Korkmaz'ın da olduğu çok sayıda kadın, Gülistan Caddesi girişinde bir araya geldi. Bahar Kültür Merkezi erbane grubu üyelerinin de aralarında olduğu kadınlar, rengarenk yöresel kıyafetleri ile zılgıtlar eşliğinde halay çekti.

Polis halay çeken kadınlara slogansız bildiri dağıtmaları gerektiğini söylemesi üzerine HDP'li Uca, emniyet yetkililerine kadınlar gününde kadınların özgürce istediklerini söyleyeceklerini belirterek tepki gösterdi. Tartışmaların ardından bildiri dağıtan kadınlar, "Jin jiyan azadi" sloganları atarak yarın yapılacak mitinge tüm kadınları davet etti. Bildiri dağıtımı sırasında, polisin kadınların fotoğraf ve videolarını çekmesi kadınların tepkisine neden oldu.

Bildiri dağıtımından sonra HDP il binası önünde halay çekmek isteyen kadınlar, polisin engeli ile karşılaştı. Polis, kadınların halay çekmesi durumunda yasal işlem başlatacaklarını söylese de kadınlar halaylarına devam etti.(Batman/MA)