İstanbul'un Bahçelievler ilçesinde kimlik kontrolü için arabası durdurulan şoför Ebubekir Demir ve yanında bulunan Ferhat Atılğan adlı yurttaşlar polisler tarafından darp edildi. Polislerden şikayetçi olan Demir ve Atılğan'a mahkeme 'görevi yaptırmamak' suçlamasıyla yurt dışı yasağı koyarak serbest bıraktı.

Cumhuriyet'in haberine göre:Ebubekir Demir karakolda verdiği ifade de yaşananları şu sözlerle anlattı: “Yunus polisleri bizi çevirerek kimliğimizi istedi. Kimliğimizi ibraz ettik. Polis memurlarından birisi, ‘Senin adın Ebubekir değil’ dedi. Hatırlayamadığım bir isim söyledi. İsterseniz karakola götürüp, inceleme yapabilirsiniz dedim. O sırada polisin biri, ‘Bize işimizi sen mi öğreteceksin’ diyerek bana yumruk attı. Aracın arka kısmında beni dövmeye başladılar. Karakola götürülene kadar ve karakolda da darp devam etti. Küfürlere maruz kaldık. Küfürler nedeniyle sinirlendim. O an kendimi kaybedip polis merkezindeki cama kafa attım. Bayılmışım. Uyandığımda bir polis göğsüme ayağıyla vuruyordu. Bana bir resim gösterdiler. Bu kişinin benim bir şeyim olup olmadığını sordular. Tanımadığımı söyledim. Yaralanan kafamı başka başka yerlere vurdular.  Polis merkezine gelen abim, bizi neden dövdüklerini sorunca bu kez abimi de dövdüler. Karakol bahçesinde darptan dolayı bayıldık. Üzerimize su dökerek ayılttılar. Polislerden şikâyetçiyim.”

Bahçelievler’de polisin kimlik kontrolü yapmak için durdurduğu araçta bulunan şoför Ebubekir Demir ve yanında bulunan Ferhat Atılğan ile polisler arasında tartışma yaşandı. Polislerin iddiasına göre Demir, “Sizin saçma sapan çevirmelerinizden, her gördüğünüz yerde beni çevirmenizden bıktım. Koş aşiretimizi çağır bunlara günlerini gösterelim” dedi. Tartışmanın ardından Demir ve Atılğan polis tarafından öldüresiye dövüldü. Polis tutanağında ise Demir’in abisinin karakola gelerek polis arabasını tekmelediği ve “Tayyip’in p.. polisleri” diyerek hakaret ettiği öne sürüldü. Bakırköy 1. Sulh Ceza Hâkimliği, Ebubekir Demir, Ramazan Demir ve Ferhat Atılğan’ı, “görevi yaptırmamak için direnme” suçlamasıyla yurtdışı çıkış yasağı koyarak serbest bıraktı. İşkence izlerine rağmen polisler hakkında ise herhangi bir işlem yapılmadı.

DİRENCİNİ KIRMIŞLAR

Ebubekir Demir’in kullandığı araç Bahçelievler’de bulunan Zafer Mahallesi’nde 4 Ağustos günü durduruldu. Polis tutanağında yer alan bilgiye göre Demir, kendisi hakkında Genel Bilgi Toplama (GBT) yapılmasına, “Sizin saçma sapan çevirmelerinizden, her gördüğünüz yerde beni çevirmenizden bıktım” sözleriyle karşı çıktı. Daha sonra Demir’in yan koltukta oturan arkadaşına, “Koş aşiretimizi çağır bunlara günlerini gösterelim. Daha tanıyamadılar bizi. Kim olduğumuzu gösterelim” dediği öne sürüldü. Ferhat Atılğan’ın kaçmasıyla kademeli olarak zor kullanıldığının iddia edildiği polis tutanağında, “Şahsın direncini kıracak ölçüde güç kullanılmıştır” ifadelerine yer verildi.

‘SUÇ UNSURU YOK'

Polis merkezine Demir ve Atılğan’ın akrabalarının geldiğinin belirtildiği tutanakta GBT işlemleri yapılırken Ebubekir Demir’in kafasını pencere camına vurarak kırdığı belirtildi. Karakol önüne gelen kişiler arasında yer alan Ebubekir Demir’in ağabeyi Ramazan Demir’in ise bir polisin eline tekme atarak, polisin yaralanmasına neden olduğu aktarıldı. Demir’in polis arabasını tekmelediği ve “Bu karakoldan birisi ölecek Tayyip’in p.. polisleri” diyerek hakaret ettiğinin öne sürüldüğü tutanakta, yapılan aramalar sonucu şüphelilerin üzerinde suç unsuruna rastlanmadığı kaydedildi.

‘SU DÖKEREK AYILTTILAR'

Ebubekir Demir karakolda verdiği ifade de yaşananları şu sözlerle anlattı: “Yunus polisleri bizi çevirerek kimliğimizi istedi. Kimliğimizi ibraz ettik. Polis memurlarından birisi, ‘Senin adın Ebubekir değil’ dedi. Hatırlayamadığım bir isim söyledi. İsterseniz karakola götürüp, inceleme yapabilirsiniz dedim. O sırada polisin biri, ‘Bize işimizi sen mi öğreteceksin’ diyerek bana yumruk attı. Aracın arka kısmında beni dövmeye başladılar. Karakola götürülene kadar ve karakolda da darp devam etti. Küfürlere maruz kaldık. Küfürler nedeniyle sinirlendim. O an kendimi kaybedip polis merkezindeki cama kafa attım. Bayılmışım. Uyandığımda bir polis göğsüme ayağıyla vuruyordu. Bana bir resim gösterdiler. Bu kişinin benim bir şeyim olup olmadığını sordular. Tanımadığımı söyledim. Yaralanan kafamı başka başka yerlere vurdular.  Polis merkezine gelen abim, bizi neden dövdüklerini sorunca bu kez abimi de dövdüler. Karakol bahçesinde darptan dolayı bayıldık. Üzerimize su dökerek ayılttılar. Polislerden şikâyetçiyim.”

BİR DARBE DE HAKİMDEN

Bakırköy 1. Sulh Ceza Hâkimliği’ne çıkarılan Ebubekir Demir, Ramazan Demir ve Ferhat Atılğan polis tutanağındaki suçlamaları reddetti. Hâkimlik ise polis şiddetine maruz kalan şüpheliler hakkında, “görevi yaptırmamak için direnme” suçunu işlediklerini belirterek adli kontrol kararı vererek serbest bıraktı.