Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesine bağlı 5 Nisan Mahallesi’nde bulunan Aslan ailesinin evine dün sabah saatlerinde polis baskın yaptı. Muş Cumhuriyet Savcılığı tarafından hakkında başlatıldığı belirtilen bir soruşturma kapsamında evine baskın yapılan baba Sedrettin Aslan (58) gözaltına alındı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen şeker, tansiyon ve kalp hastası Aslan’ın buradan Muş’a götürüleceği belirtildi. Yapılan baskında ise polislerin aile fertlerini darp edip, küçük çocukların kafasına silah dayadığı ileri sürüldü.  

‘ÇOCUKLARIMIZIN BAŞINA KELEŞ DAYADILAR’

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre gözaltına alınan Sedrettin Aslan’ın kardeşinin eşi Adalet Aslan (42), yapılan baskınla birlikte bir üst katında bulunan kaynının evinde yaşananları şöyle anlattı: “Barbarca eve girdiler. Kaynımın evine gittiğim zaman onu yere atmışlardı. Hakaret edip, darp ediyorlardı. Kaynımın gelinini de dövdüler. Evi darmadağın ettiler. Benim ve kaynımın çocukları 13 yaşındalar. Çocuklarımızın başına keleş dayamışlardı. Çocuklar korkuyordu. Yanlarına gitmek istediğimde içlerinden biri bana da ‘konuşma kadın, başını kaldırma, beynini ezerim’ dedi. Beni yere yatırmışlardı. 6 kişi üzerime basmıştı. ‘Konuşmayacaksınız’ diyorlardı.”

‘OLAY NEDENİYLE ÇOCUKLAR KAPININ ÖNÜNE BİLE ÇIKAMAZ HALE GELDİ’

Çocukların yaşadıkları o anlar nedeniyle kapının önüne bile çıkamaz hale geldiğini dile getiren Adalet Aslan, tepkisini “Yeter artık bu yaptıkları. Şunu bilsinler ki biz hiç korkmuyoruz. Ne kadar çok üzerimize gelseler biz de o kadar onları teşhir edeceğiz dünyaya karşı” sözleriyle gösterdi.

Kardeşi Salih Aslan (47) da, polislerin ağebeyinin ailesi ile birlikte yaşadığı evin ve binanın kapılarını kırarak içeriye girdiğini belirtti.

‘6 YAŞINDAKİ TORUNUMU DÖVDÜLER’

Polislerin girdikleri evdeki herkesi, küçük çocukları dahi yere yatırıp, kafalarına silah dayadığını, hakaretlerde bulunduğunu söyleyen Aslan, “Ağabeyimi, yeğenimi ve gelinini dövmüşler. 6-7 yaşındaki torununu da dövmüşler” dedi.

Ağebeyinin gözaltına alınmasının ardından polislerin evin kırılan kapısını çilingir çağırtarak değiştirdiğini aktaran Aslan, baskın sırasında yaşadıkları nedeniyle özellikle yeğenlerinin psikolojilerinin bozulduğunu ifade etti.