Bitlis’in Güroymak (Norşin) ilçesine bağlı Kümbet Mahallesi’nde 27 Ekim günü polislerin Evin Kanlı’yı ağır, evli olduğu Ferit Kanlı’yı ise ayağından yaraladığı iddia edilmişti. Tatvan Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan Evin, 9 Kasım gününden bu yana Van Yüzüncü Yıl Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi Yoğun Bakım servisinde kalıyor. Doktorlar, şu ana kadar 4 ameliyat geçiren Evin’in hayati tehlikesinin sürdüğü bilgisini verdi. 

'POLİS KZIMI ŞİDDET GÖRDÜĞÜ ADRESE GERİ GÖNDERDİ'

Evin’in annesi Fatma Kanlı, yaşananlara dair tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Kızım evlendiği erkek tarafından defalarca şiddete maruz kaldı. Polise gittik, şikayet etik. Polis bize, ‘aile içinde çözün’ dedi. Evin’i yine şiddet gördüğü erkeğin yanına götürdüler. Şiddetten kaynaklı sığınma evinde kaldı. Ben kızımı alıp İstanbul’a ailemin yanına yerleştim. Kocası Evin’i sürekli tehdit ediyordu. Olay günü de Evin, Norşin’de dedesinin evindeydi. Polisler geldi kızımı eşini ikna etsin diye zorla aldı. Polis bize, ‘söz veriyorum kızının başına bir şey gelmeyecek’ dedi. Ama kızım vuruldu.”

'POLİS BİLE BİLE ATEŞ ETTİ'

Fatma, devamında olay günü yaşananları hatırlatarak, “Polis Evin’i kocasını teslim alabilmek için kullandı. Daha sonra kocası, Evin’i rehin aldı. Polis de kızımın evde olduğunu bile bile ateş etti” diye belirtti. Fatma, görgü tanıklarının da Evin’in polis tarafından vurulduğunu doğruladığını sözlerine ekledi. 

EVİN'İN AİLESİNE ÖLÜM TEHDİDİ

Ferit Kanlı ve ailesi tarafından tehdit mesajları aldığını ifade eden Fatma, “Can güvenliğimiz yok. Eşi sürekli beni tehdit ediyor. Bana ‘senin kızını boşayacağım’, ‘seni öldürürüm’ diyor. Eşime, ‘senin kulaklarını koparacağım’ diyor. Polis bu caninin yanına kızımı nasıl götürür. Şu anda benim kızım hastanede can çekişiyor” dedi. 

Fatma son olarak “Evin’i kaybedebilirim. Feryadımı duysunlar. Ne yapacağımı bilmiyorum. Neden devlet kızımı vurdu?” diye sordu. 

VAN