Tokat T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu Fırat Darı’nın kardeşi Ahmet Darı, haftalık telefon görüş hakkı ile Pazartesi günü kendisini arayan ağabeyinin koğuşlarına gardiyanlar ve polisler tarafından baskın düzenlediğini söylediğini aktardı. Koğuşta arama yapan gardiyan ve polislerin eşyaları dağıtıkları bilgisini paylaşan Ahmet Darı, bu duruma itiraz eden birçok tutuklunun ise darp edildiğini belirtti.

Aramanın ardından polislerin bir müddet sonra tekrar koğuşa geri geldiklerini ve Hasan Ortaç ile Mustafa Okçu adında iki tutukluyu koğuştan darp ederek zorla alıp götürdüklerini paylaşan Darı, tutukluların nereye götürüldüğüne dair ise herhangi bir bilgi verilmemesi nedneiyle arkadaşlarının endişeli olduğunu kaydetti.

Son zamanlarda benzer baskıların arttığını, kamuoyunun baskısı olmadığı taktirde cezaevi idaresinin bu yöntemi bitirmeyeceğini ileten Fırat Darı, duyarlılık çağrısında bulundu.

Telefonla ulaştığımız Cezaevi idaresi, tutukluların nereye götürüldüğüne dair bilgi vermezken, söz konusu durumun gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü.