Ankara'da 9 Ocak’ta Boğaziçi Üniversitesi'ne “kayyım rektör” atanmasını protesto eden öğrencilere yapılan polis müdahale sırasında bacağı kırılan Deniz Baran Erbudak’ın avukatı Ezgi Önalan Ankara Adliyesi’nde suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun bulundurulmasının ardından Adliye önünde Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antalya Milletvekili Kemal Bülbül ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Murat Emir’in de katılımıyla basın açıklaması yapıldı.

‘6 SAAT GÖZALITINDA TUTULDU’

Deniz Baran Erbudak’ın avukatı Ezgi Önalan, müvekkilinin polis tekmeleriyle bacağının kırıldığını belirterek, “Müvekkilim 6 saat gözaltında tutuldu. Sağlık raporu dahi beklenmeden, röntgen sonuçları dahi beklenmeden nezarete atıldı. Nezarette avukatıyla, ailesiyle haberleşmesi engellendi, 6 saat boyunca tıbbi müdahale alması engellendi. En sonunda röntgen sonuçları kırık çıktı ama müvekkilim nezaretten ambulansla değil, gözaltı aracıyla hastaneye götürüldü” dedi.

‘ÖĞRENCİLERİN YANINDAYIZ’

Önalan, Erbudak için adliye önüne gelen öğrencilerin gözaltına alınmasına tepki göstererek, “Daha her hangi bir toplanma yokken, kardan korunmak için tentenin altında bekleyen öğrencilere polis: Siz kimsiniz? Niye burada bekliyorsunuz? Diyerek öğrencileri gözaltına aldı. Hatta beni bile aldı ama avukat olduğumu öğrenince bırakmak zorunda kaldılar” dedi. İşkencelere, çıplak aramalara ve gözaltlarına karşı sessiz kalmayacaklarının altını çizen Önalan, “Türkiye’nin her yerinde demokratik hakları için direnen tüm öğrencilerin yanında olmaya devam edeceğiz” diye ekledi.

EMİR: PROTESTO ETMEK İÇİN BURADAYIZ

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, şunları söyledi: “Boğaziçi protestolarına Ankara’dan destek veren öğrencilere yönelik saldırgan tavrı ve orantısız güç kullanımını ve hastanede tıbbi tedavinin bilinçli olarak geciktirilmesini protesto etmek ve suç duyurusunda bulunmak için burada bulunuyoruz”

HDP’Lİ BÜLBÜL: IRKÇI FAŞİST POLİTİKA

HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, “Öğrencilerden Deniz Baran Erbudak arkadaşımıza fiilen saldırılmıştır. Biz buraya suç duyurusunda bulunmak ve konuyla ilgili açıklama yapamaya geldik. Ama arkadaşlarımızın bir kısmı gözaltına alındı, görüşüp gereğini yapacağız. Burada AKP açıklama yapabiliyor, yasal hiçbir karşılığı olmayan insanlar gelip açıklama yapabiliyor; vekiller, avukatlar açıklama yapamıyor. Bu, Türkiye’ye ablukaya almaktır, Türkiye’ye dayatılmış ırkçı faşist politikanın kendisidir” dedi.