İstanbul’un Tuzla ilçesinde Oktay Dönmez, avukat Dilara Yıldız’ı katletti. Olayın ardından Dönmez’in Yıldız’a gönderdiği ölüm mesajları, katliamın nasıl göz göre göre geldiğini ortaya koydu. 

İddiaya göre, Oktay Dönmez, Dilara Yıldız’ın yaşadığı eve zorla girdi ve Yıldız evde yokken burada 10 gün kaldı. İş seyehatinden eve dönen Yıldız, Dönmez ile karşılaştı. Dönmez, önce Yıldız’ı darp etti, ardından zorla senet imzalatmak istedi. 

POLİS MERKEZİNİN YANINDA 

Yıldız’ın arkadaşını arayarak, yardım istemesi üzerine Dönmez, Yıldız’ı silah zoruyla polis merkezinin yanındaki bir restorana götürdü. Yıldız, restorandakilerden yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine gelen polisleri gören Dönmez, Yıldız’ı katletti. 

Dönmez, gözaltına alınarak emniyete götürüldü. 

ÖLÜM MESAJLARI ATMIŞ

Dönmez’in, Yıldız’a sosyal medya üzerinden attığı mesajlar ise katliamın planlandığını ortaya koydu. Dönmez’in “çok zamanın yok bu hayatta” diyerek tehdit ettiği görüldü. Mesajları sosyal medya hesabında paylaşan Yıldız, “Özür dileyerek paylaşmak ve buradan cevap vermek istiyorum. Öncelikle bu yabancı kaynaklı numaradan yazınca şikayet etsem de bulunamam sanıyorsun, nasıl bulunduğunu sana yaşatarak öğreteceğim” ifadelerini kullandı.

KADINA ŞİDDETE KARŞI PAYLAŞIM YAPMIŞ

Avukat Yıldız’ın kadına yönelik şiddete karşı sosyal medya hesaplarından paylaşımlar yaptığı görüldü. Yıldız, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde şu paylaşımda bulundu: “Kadına yönelik her türlü şiddete hayır! Kadınlara fiziksel, sözsel ya da psikolojik olarak şiddet uygulamak insanlık suçudur. Bu çirkin suç; kültürel, dini ya da sosyal kılıflarla haklı gösterilemez.” (İstanbul/MA)