Karabük'ün Safranbolu ilçesinde çalıntı bisiklet ihbarını araştıran polisler, sokakta gördükleri 11 yaşındaki bisikletli bir çocuğu durdurdu. Çocuğun bisikletini almaya çalışan polisler, çocuğun "Bisiklet benim" diyerek direnmesi üzerine yere yatırıp darp etti.

Çocuğun "İmdat, yardım edin" diyerek bağırdığı o anlar, çevredekilerin cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde, yere yatırılan çocuğun "Abi, bisiklet benim. Vallahi billahi benim bisikletim" ifadeleri yer alıyor. 

ÇOCUĞA DARP

Olayı duyarak polis merkezine gittiğini söyleyen çocuğun babası Ferhat Akgün şunları anlattı: "Oğlum sinemaya gitmişti. Oradan olay yerinin yakınındaki tarihi konakta bulunan annesinin yanından döndüğü sırada panelvan bir araçla önünü kesmişler. Araçtan inen kişi, kendisini tanıtmadan oğlumu kolundan tutarak 'Sen bunu nereden çaldın, kimden çaldın, nasıl çaldın' gibi sorular yöneltmeye başlamış. Oğlum, kendisini kaçıracaklarını zannetmiş. Bağırarak kurtulmaya çalışmış. İkinci gelen polis, aracın şoför koltuğundaki oğlumu arkasından tutarak yere yatırmış. Çocuğumu bisikletin demiri üzerinde sürüklemişler. Üzerindeki kıyafetleri falan çıkmış. Bir vatandaş, müdahale edip çocuğu bunların elinden almış. Sonra oğlumun telefonundan beni aradılar. Bana da telefonda 'Bu bisikleti nereden aldın, çaldınız mı' gibi sorular sordular. Ben de bisikleti oğluma benim aldığımı söyledim. Çocuğun üzerine gitmemelerini söyleyince 'Gel karakola, seninle orada görüşeceğiz' dedi."

BABASI HAKKINDA DA YAKALAMA KARARI

Çocuğu darp edildiği halde "şüpheli" sıfatıyla ifade verdiğini aktaran  Ferhat, "Oğlumu o halde görünce 'Yüzüne tükürülecek insanlarsınız. Sizden şikayetçi olacağım' dedim. Beni karakolda 'Sistem yok' bahanesiyle 3 saat beklettiler. O esnada karakolun kameralarından benim o sözümü almışlar. Hakkımda yakalama kararı çıkartılmış, zaten karakoldayım. Ben de polisler hakkında karakola şikayette bulundum" şeklinde konuştu.