Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın 2008 ve 2015 yılları arasında katıldığı etkinliklerde yaptığı konuşmalardan dolayı hakkında “Örgüt propagandası yapmak” ve “Örgüte üye olma” suçlamalarından dolayı açılan davanın duruşması görüldü. Ankara 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Pervin Buldan ve avukatları hazır bulundu.

Avukat Kenan Maçoğlu, HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'na Anayasa Mahkemesi tarafından verilen kararı hatırlatarak davanın durdurulmasını talep etti. Talebi değerlendiren mahkemeye heyeti ise Pervin’in dokunulmazlığının daha önce kaldırılmış olması nedeniyle talebi reddetti.

'NEWROZ KÜRTLERİN BAYRAMI'

Mahkeme Başkanı'nın Iğdır'daki kutlama sırasında yaşanan gerginliği ve Buldan ile polis arasındaki diyaloğu sorması üzerine Buldan , “Tam olarak neyle suçlandığımı bilmiyorum. Iğdır'daki 20 Mart 2012 tarihindeki Newroz kutlamaları için her hangi bir talimat almadım. Her yıl o tarihte Kürtler ve onların dostları bu bayramı kutlar, bu sene de kutlandı. 2012 yılında Iğdır milletvekiliyken Newroz kutlamaları için izin istedik fakat valilik izin vermedi. Kutlama alanına gittiğimizde güvenlik güçleri kapatmıştı, diyalog kurduk ama ikna edemedik. Newroz alanında değil partimizin il binasının önünde de izin verilmedi. Sonra polis müdahale etti. Bu suçlamaları kabul etmiyorum. Biz sadece halk ve partimiz olarak Newroz kutlamak için ordaydık” ifadelerini kullandı.

Buldan ’ın beyanına ek olarak söylemek istedikleri bir şey olmadığını bildiren avukatları, kapsamlı bir savunma yapmak için süre istedi. 

Bunun üzerine mahkeme heyeti duruşmayı 3 Kasım’a erteledi.