Organize suç örgütü elebaşı Sedat Peker’in internethaber.com sahibi Hadi Özışık’la yaptığı görüşmenin yayınlanmasının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TRT Haber canlı yayınında gündemdeki konulara dair konuştu.

Soylu, Peker’in videolarda sarf ettiği açıklamalara net bir yanıt vermezken, 'Sedat Peker'i kim koruyor' sorusuna dair, “AK Parti iktidarının Türkiye'de başardığı ilk iş, Türkiye'de mafya siyasetinden kurtarmaktır. Uluslararası bir operasyon var, operasyonun nasıl yönetildiğini ifade ettim. Bu bir operasyondur ve bu operasyon devam ediyor” diye konuştu.

Soylu devamla, “Ben uzun zamandır organize suç örgütü liderinin hedefindeyim. Benle temas edebilmiş mi kimse? Yok. Biz herkesin hedefindeyiz. DYP İstanbul İl Başkanlığı yaptım. Medyayla birebir ilişki yürütüyor değildim. Ama Sayın Çiller döneminde İstanbul medyasıyla önemli bir iletişim yürütüyordum. Neticede birçok ahbabım oldu. Ama Hadi Bey'i fotoğrafçılığından tanırım.”

‘KEKLEMİŞLER BEN NE YAPAYIM?’

Hadi Özışık'ın Peker'e aracılık yaptığı iddialarına dair de konuşan Soylu, “Benim haberim olması benim idam edilmem anlamına gelir. Böyle bir şey akıldan geçirilebilir mi, ifade edilebilir mi? Keklemişler, ben ne yapayım. Kim keklediyse, ayda hangi siyasetçiye 10 bin dolar gönderiyorsa ondan sorsun. Hangi siyasetçiye 10 bin dolar para gönderiyorsa ona sorsun. Namuslular, namussuzlar kadar cesur olmazsa o ülke ileri gitmez” dedi. 

SOYLU’DAN CİNSİYETÇİ SÖYLEM 

Soylu konuşmasının devamında cinsiyetçi söylemler kullanarak şunları söyledi: "Burası Türkiye, videoların bu kadar taliplisi var. Adalet, hukuk devleti. Burada söylemiyorum ama bunun hesabı sorulacak. Biz tecavüzcü değiliz, uyuşturucu kullanmadık. Demirden korkan trene binmez. Açsınlar videoyu izlesinler. Çocuğuna dediği gibi yapılmış mı yapılmamış mı? Karısının iç çamaşırına sığınan edepsiz. Terbiyesiz. Sayın Cumhurbaşkanımız ile bu konuda görüşmedik. Bütün siyasete malzeme olmuş mesele. Ben bunu anlatmayıp ne yapacağım?”

Öte yandan Soylu’nun bu açıklamalarına sosyal medyadan tepki yağdı.