Çete yöneticisi Sedat Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu için “hediyem” dediği videoyu Youtube sayfasından paylaştı.

Soylu’nun arkadaşım dediği Reşat Hacıfazlıoğlu ile telefon görüşmesini paylaşan Peker, "Süleyman Soylu'nun Habertürk canlı yayınında tanırım, arkadaşım dediği Reşat Hacıfazlıoğlu’yla telefon görüşmem. Bir gram namusun varsa o koltukta oturma" ifadelerini kullandı.

Yayımlanan videoda Hacıfazlıoğlu ile Peker arasında geçen diyalog şöyle:

Hacıfazlıoğlu: Onu ağzından kaçırdı reis. Ben onu bugün Ahmet abiyle beraber oturduk konuştuk.

Peker: Ahmet kim?

Hacıfazlıoğlu: Ahmet abi onun yardımcısı, beraber onunla. Diyor ki onun olması mümkün değil yani onu bir şey yapmazlar ama ağzından mı kaçırdı nasıl yaptı bilmiyorum. Bayrama gelecek dedim.

Peker: Bakan yardımcısı mı Ahmet Bey?

Hacıfazlıoğlu: Yok yok onunla beraber, başkan yardımcısıydı, şimdi emekli oldu onunla beraber, onun işlerini yapıyor.

Peker: Abi bir Ankara'ya git sen bu işi toparla, biz bu adama güveniyoruz, bu adamın yüzünden biz bu kadar şey yaptık. Bütün onun düşmanlarını diskalifiye ettik abi. Abi pislik olur mu? Bizim kız çocuklarımız var, okula gidiyor o çocuklar, arkadaşları pisliğin oğlu diyecekler. Suç örgütü filan anladık da abi.

Hacıfazlıoğlu: Onu ben konuşacağım onunla, nasıl öyle bir şey söyledi ben de şaşırdım ona.

Peker: Babasıyla, Hasan abiyle konuşsana abi onu.

Hacıfazlıoğlu: Hasan abi hasta, yürüyemiyor, rahatsız Hasan abi. Yarın bir gün gelir buraya, bir görüşeceğim onunla.

Peker: Ya da sen Ankara'ya git abi.

Hacıfazlıoğlu: Ankara'da değil o, yarın gelir tahminim. Ya yarın ya öbür gün gelir o. Burada babasına bakmaya, amcası da komada, babası da rahatsız.

Peker: Abi bizim Berat Bey'e olan şeyimiz onun için biliyorsun da abi?

Hacıfazlıoğlu: Biliyorum abi bilmez olur muyum? Burada da çok üzerine geldiler. Bunun öyle bir şey yazmasından ben de hayret ettim yani. Bu kadar kendini taşıyan adam nasıl öyle bir kelime kullandı şaşırdım yani. Hatta bugün fazla şey yapmak istemedim, bayramda gelecek konuşuruz dedi, tamam dedim. Anlattım ben de bugün. Ne yapacağız bilmiyorum ki, nasıl bir boşluğa düştü.

Peker: Eniştesi var ya, onu bir aradım, onunla konuşacaktı, Varis babaya dedim şunu bir bulun. Çocuğu şarkıcı olan var ya yardımcı olmuştum, ona bir git konuş diyecektim. Bu nedir, niye böyle yapıyor.

Hacıfazlıoğlu: Ben de şaşırdım yani.

Peker: Abi bu adamın gençliğinden beri emeğimiz var da abi onda, bize nasıl böyle...

Hacıfazlıoğlu: Biliyorum abi işte. Sen bu Ağar'a karşı zaten şey yaptın, biz 6 ay nöbet tuttuk o ilde ya. Böyle bir şeyi nasıl yaptı ben de hayret ettim ya.

Hacıfazlıoğlu: Sen Varis'e dedin mi böyle böyle

Peker: Ben dedim, onu bir söyle. O da şey yapmış, Süleyman Bey şey demiş, kimseyle konuşma demiş, o da korkudan herhalde yalan söyledi. Ona da o kadar iyiliğimiz var.

Hacıfazlıoğlu: Biliyorum ya, bunun böyle bir şey nasıl der, babasından şey yapmaz. Babası böyle bir şeye de müsaade etmez, babası seni sever Allah için yani. Hasan abiyle abi biz senin orada da 29 sene mi oldu, 91'di da, 30 sene oldu neredeyse.

Hacıfazlıoğlu: Biliyorum sana ayrı bir sevgisi var sana Hasan abinin. Bu nasıl böyle bir hata yapmış anlamış değilim. Ben şey düşünüyorum, yukardakinin bastırmasıyla senin aranı açma maksadıyla olduğunu düşünüyorum. Burada üzerine çok aşırı derecede geliyorlar.

Peker: Tamam bize iyiliği var, bize dostluk yaptı, cenazede sana söyledi, tamam. Ama biz de ona dostluk yaptık da abi durup dururken heriflerle düşman olduk. Ona inandık böyle böyle, o yapıyor dedi.

Hacıfazlıoğlu: Onun şeylen arasının olması mümkün değil, Ağar'la.

Peker: Diğer konuda ne dedi, biz ona inandık damat bey konusunda.

Hacıfazlıoğlu: Sen ne yapıyorsun, nasıl durumun?

Peker: Abi benim durumum çok iyiydi de bu konudan sonra... Bu konudan sonra, e biz abi bu adama güvendik dönecektik, hani nisanda dönecektik abi?

Hacıfazlıoğlu: Hiç başka şeyden bir haber gelmedi mi? Hiçbiriyle bir irtibat kurmadın mı?

Peker: Herkes arıyor, kimseyle görüşmüyorum. Ya bir mücadeleye girdik abi, çocuğumuza silah doğrulttular da abi, karımızın özel eşyalarının odasına girmeye kalktılar da abi, evimi narkotik köpeğiyle aradılar da abi, böyle şey olur mu! Böyle namussuzluk olur mu abi ya!

Hacıfazlıoğlu: Biz senden çok takip ediyoruz buradaki olayları.

Peker: Akrabaları ne diyor abi Süleyman Bey'in orada?

Hacıfazlıoğlu: Hepsi seni haklı görüyorlar yani, böyle sana bir haksızlık... Hatta bugün onun çok yakınıyla görüştüm, biz de şaşırdık diyor böyle bir şey olmasına.

Peker: Gençliğinin ilk yıllarından beri büyük emek verdik o bizim dönüş biletimizdi abi ya.

Hacıfazlıoğlu: Bakacağım ben şimdi ona.

Peker: Berat Bey ile ilgili durdur dedi durdurduk, yayınla dedi yayınladık. Böyle bir şey olur mu abi ya?

Hacıfazlıoğlu: Valla haklısın, ben onun gerekli cevabını vereceğim ona.

Peker: Bu yakışmadı de ona.

Hacıfazlıoğlu: Yakışmadı.

Peker: 30 senedir sana iyilik yapıyoruz de, babanla başladık dostluk, iyilik yapmaya, sana yaptık, bu olmadı de abi da!

Hacıfazlıoğlu: Kesinlikle ben senden çok daha rahatsız oldum ya. Yani onun öyle şey yapması çok yanlış yani, onu nasıl yaptığını da anlamış değilim ama. Yarından sonra bir bakacağım ona, neticeye vardıracağım onu, nasıl ağzından öyle bir şeyi kaçırdı, nasıl yaptı. Var mı orada bir sıkıntı reis?

Peker: Abi bana sıkıntı önemli değil. Ne fark eder, ömrümüz cezaevinde geçti abi, bize işkence mi yapacaklar ya? Bize sorun yok ama çocuklarım. Kız çocuğum konusundaki hassasiyetimi biliyorsun abi da. Kız çocuğumuz için dünyayı ateşe verdik herif bize pislik diyor ya. Böyle olur mu abi ya? Namuslu adam böyle bir şey yapar mı ya?

Hacıfazlıoğlu: Yapmaz, yapmaz.

Peker: Vallahi namussuz bu adam ya! Abi sen bu adamın yanına gitmedin mi? Bizim çocuklar gitmedi mi? Sokmuyorlardı illere siz gittiniz, siz gittiniz da. 20 küsür senedir emeğimiz var, 30 küsür senedir aileye emeğimiz var.

'AKRABAMA 'İSTANBUL'DA SORUNLAR VAR' DEMEDİN Mİ?'

Peker, daha önce yayınladığı videoda Soylu ile ilgili şu iddialarda bulunmuştu:

“Namus sahibiysen konuş ya, Berat Bey’e sen beni düşman etmedin mi? Akrabam Reşat Hacıfazlıoğlu, senin bütün organizasyonlarını yapan. Ya sen değil miydin DYP’nin başına ulaşmak için, seni kongrelere almıyorlardı, yanında kim var bakın, benim arkadaşlarım, akrabalarım. Onlar senin yanında değil miydi? Benim akrabam gelip “Reis’in kulağına bir şeyler geliyor, İstanbul’da sorunlar var” dediğinde, “İstanbul’u ben yönetmiyorum, Berat yönetiyor” dedin mi, demedin mi? “O yaptırıyor her şeyi” dedin mi demedin mi? “Sedat Peker’in akrabası, bir cenazedeyiz, telefon sinyalleri var, cenazede görüştük, sen demedin mi “Sedat Peker’e dosya hazırlıyorlar. Ben tehlikeli bir durum olursa haber vereceğim” demedin mi? Senin bu dünyada hep yıldızın parlak olacak.”