Öldürülen gazeteci Uğur Mumcu'nun çocukları Özge Mumcu Aybars ve Özgür Mumcu, Çete yöneticisi Sedat Peker'in cinayetin faili için eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ı işaret etmesinin ardından babalarının "Dikkatler, gazetelere ve gazetecilere değil, saldırgana ve saldırganın örgütüne çevrilmelidir." sözünü paylaştılar.

Sedat Peker, sosyal medya platformu YouTube'dan devlet-mafya ilişkisine dair yayımladığı videoların 7'ncisini bugün yayınladı. Peker, öldürülen gazeteci Uğur Mumcu'nun faili olarak eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ı işaret ederek "Uğur Mumcu şehit ediliyor. Yanına ilk gelen kim, katil en önce gelir, Mehmet Ağar." dedi. 

Mumcu'nun çocukları Özgür Mumcu Aybars ve Özgür Mumcu'da babalarının eski bir sözünü sosyal medya platformu Twitter'dan paylaştı. Mumcu kardeşler "Bir ülkede devletin güvenliği ile hukukun güvenliği eş anlamlıdır. Devlet güvenliği adına hukuk güvenliğinin ortadan kaldırılması, demokrasi ve hukuk devleti için ileride onarılmaz yaralar açar. Bu gibi dönemlerde daha soğukkanlı olunmasında sayısız yarar bulunmaktadır. Dikkatler, gazetelere ve gazetecilere değil, saldırgana ve saldırganın örgütüne çevrilmelidir." diye yazdı.

NE OLMUŞTU?

Gazeteci Uğur Mumcu, Ankara Karlı Sokak’taki evinin önünde otomobiline konan bombayla 24 Ocak 1993’te katledilmişti. Cumhuriyet yazarı Uğur Mumcu’ya suikast organizasyonunda yer alan isimlerin bazıları yakalandı, yargılandı ancak Mumcu’yu öldürenlerin arkasında hangi güçlerin olduğu hâlâ kadar aydınlatılamamıştı