Çete yöneticisi Sedat Peker, geri adım attı iddialarına, “Bana geri adım attı diyen kardeşlerim; bizde geri adım olmaz. Hep ileri hep ileri. Ancak siz insan psikolojisinden, toplum sosyolojisinden, sözlü savaş sanatından bir haber olduğunuz için böyle yorumluyorsunuz. Bana güvenin. Tayyip abiyle ölüm bile olsa karşılıklı helalleşeceğiz” ifadeleriyle tepki gösterdi.

“Ayın on dördünden sonra görüşeceğiz” diyen Peker, “Benim gibi 40 yaşından büyük olanlar üzülmeyin. Sizler de misafirsiniz. Bu pazar günü çok şenlikli olacak” ifadelerini kullandı.

Peker, yayınlayacağı 9. videoyu ertelediğini şu ifadelerle duyurmuştu:

"Bazı maaşı namusu kadar olan gazeteciler, benim bu pazar Tayyip abiyle helalleşmek için çekeceğim videoyu 14 Haziran'da Sayın Joe Biden ile yapacağı görüşmede Tayyip abinin elini zayıflatmak için çekeceğimin propagandasını yapmaktalar. Yani bana ajan diyorlar Tayyip abiyle helalleşme videosunu 14 Haziran sonrasına bırakıyorum ama söz namus çekeceğim."

Peker, paylaşımında ayrıca para alan milletvekili, Demirören'ler ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili açıklama yapacağını söyledi.