Patnos L Tipi Cezaevi’nde 23 Haziran’da tutuklu yakınları 30 erkek gardiyanın kadın tutuklulara saldırdığını ve tutukluların darp edildiğini söyledi. Gardiyanların saldırısında yaralanan ve hastaneye götürülmeyen tutuklulardan Zozan Kabişen’in tek kişilik hücreye konulduğunu belirten kardeşi Lokman Kabişen, gardiyanlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.  

HASTANE YERİNE HÜCREYE

Saldırıdan sonra ablasının aktarımlarını paylaşan Kabişen, “Koğuşa onlarca erkek gardiyan geliyor ve kadınlara, ‘10 dakika dışarı çıkın’ diyorlar. Zozan ve beraberindekiler de ‘arama mı var, gerekçe nedir?’ diye soruyor. Bu sırada ablam ve bir arkadaşının saçlarından tutup koridora atıyorlar. Her bir kadına 10-15 erkek gardiyan saldırıyor. Zozan’ı yara bere içerisinde hücreye atıyorlar” diye anlattı. 

ÖLÜM TEHDİDİ

Ablası ve diğer kadın tutukluların ölümle tehdit edildiklerini söyleyen Kabişen, “Tutukluları ‘Burası bizim çöplüğümüzdür. İstediğimiz zaman istediğimiz kişiye her şeyi yaparız. İstesek sizi bugün öldürüp, betona gömeriz’ şeklinde birçok kez ölümle tehdit ediliyorlar. Ablamın görüşüne giden avukatımız, yüzünde herhangi bir yaranın olmadığını, ancak kafasında şişlik, kollarında ve vücudunun çeşitli yerlerinde jop ve kalas izlerinin olduğunu söyledi” ifadelerini kullandı. 

İLK DEĞİL 

2018 Aralık ayında tutuklanan Zozan Kabişen’in ilk cezaevine konulduğunda da işkence gördüğünü belirten Kabişen, “O zaman bunları götüren kolluk kuvvetleri, ‘gözaltında bunlara istediğimiz gibi işkence yapmadık’ diyor. Oradaki gardiyanlarla konuşup onları özel bir odaya alıyor ve işkence ediyorlar. O dönem suç duyurusunda bulunduğumuzda bize, ‘dua edin o teröristlerin kafalarını kesmemişiz’ dediler. Hem cezaevindeki arkadaşları hem biz birçok dilekçe vermiştik. Bize, ‘kamera görüntülerinde böyle bir olay yaşanmamış, böyle bir şey yok’ cevabını verdiler. Bu kez de aynı şekilde olayı örtbas etmek istiyorlar. Gereken ne varsa yapacağız. Pazartesi günü ablamın görüşüne gidip, oradan savcılığa gideceğiz” diye konuştu.(Ağrı/MA)