Patnos L Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Yasin Yılmaz, ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde tutuklular ve gardiyanlar arasında koronavirüs (Kovid-19) salgınına yakalananların olduğunu aktardı.  Veli İhsan Özdemir adlı bir tutuklunun salgına yakalandığını ve hastaneye kaldırıldığını belirten Yılmaz, cezaevi memur ve gardiyanlarda da testi pozitif çıkanların olduğunu ifade etti. 

HERŞEY AKSIYOR

Cezaevi sisteminde aksamalar yaşandığını kaydeden Yılmaz, yemek ve hijyen malzemelerine ulaşam noktasında ciddi sıkıntılarla karşılaştıklarını ifade etti. Tedbirlerini kendileri almaya çalıştıklarını ancak bunun yeterli olmadığını dile getiren Yılmaz, cezaevinde hasta ve risk gurubunda bulunan birçok tutuklunun olduğuna dikkat çekti. 

HEYET TALEBİ

Yılmaz, görüşmede şunları aktardı: “Virüs cezaevine yayılmış gibi. Kronik hastalıkları olan ve risk grubunda olan 5 arkadaşımız var. Hasan Aslan 88 yaşında, Nazım Selen 72 yaşında, Sadettin Demir 72 yaşında, Filit Tiltay 72 yaşında, Hikmet Günakın 75 yaşında. Koşullar kötü durumda olduğu için risk grubunda olanların durumu da endişelendiriyor. Talebimiz, konunun kamuoyuyla paylaşılması ve cezaevine acilen bir heyetin gelmesidir.”