Gardiyanların baskı ve saldırılarına karşı tutukluların 5’er günlük dönüşümlü açlık grevi eyleminin sürdüğü Patnos L Tipi Cezaevi’nde, baskılar artıyor. 10 Nisan’da koğuş basan gardiyanların ayakta sayım dayatmasını reddeden 3 tutuklu darp edildi, bir tutuklunun kolu kırıldı, diğer iki tutuklu ise çeşitli yerlerinden yaralandı. Bugün ailesiyle telefonda görüşen tutuklulardan Ersin Aslan, gardiyanların yeni saldırı hazırlığında olduğunu belirterek, kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulundu. 

TUTUKLULARA TEHDİT 

Aslan, telefon görüşmesinde şunları aktardı: “Soğuk havalarda bizi dışarı çıkarıp sayım yaptırmak ve bizi ayakta bekletmek istiyorlar. Biz de hasta arkadaşlarımızın olduğunu ve dışarıda bekleyemeyeceğimizi söyledik. Biz, itiraz edince saldırdılar ve hakaret ettiler. Bir arkadaşımızın kolunu kırdılar, iki arkadaşımızın vücutlarında darp izleri var. Bu durumlar yaşandıktan sonra cezaevi müdürü ve başgardiyan bizi tehdit ederek, ‘Bugünler sizin iyi günleriniz. Daha kötü günler görmediniz, size haddinizi bildireceğiz’ dediler. O günden beri saldıralar devam ediyor. Arkadaşımıza işkence uyguluyorlar.”

DESTEK ÇAĞRISI

Gardiyanların kendilerine yönelik saldırı hazırlığı içerisinde olduklarını söyleyen Aslan, “Tüm kamuoyunun bize destek vermesini istiyoruz. Bize sahip çıkmadıkları için ikinci kez bu saldırılar oldu. Buradaki gardiyanlar çete gibi davranıyorlar. Yarın bizi öldürseler bile umurlarında olmaz. Bunun için herkesin tutuklulara sahip çıkması gerekiyor” dedi. 

HDP HEYETİ CEZAEVİNE GİDİYOR

HDP Hukuk Komisyonu’ndan oluşan bir heyetin, yarın Patnos Cezaevi’ni ziyaret etmesi bekleniyor. Heyetin Patnos’un ardından Iğdır S Tipi Cezaevi’nde de tutukluları ziyaret edeceği belirtildi. 

Gardiyanların baskı ve saldırılarına dair aradığımız Patnos L Tipi Cezaevi, telefonlara cevap vermedi.