Patnos Cezaevine bulunan ve 26 yıldır cezaevinde olan oğlu Haydar Sever'i 8 ay sonra ziyaret eden 80 yaşındaki Asime Sever, cezaevinde yaşanan hak ihlallerinin koronavirüs sonrası giderek arttığını söyledi. Tutuklulara verilen yemeklerin yenilmediğini ifade eden anne Sever, içme suyunun verilmediği gibi akan çeşme suyunun da içilemediğini ve içinde kurt çıktığını belirtti. 

‘TUTUKLULAR AÇ KALIYOR’

Oğlu Haydar Sever'le 30 dakika boyunca çamaşır suyu kokan bir odada telefonla görüştüğünü anlatan anne Sever, tutukluların artık havalandırmaya çıkarılmadığını ifade etti. Suyun kokusu ve çamur akmasının yanı sıra içerisinde kurtların çıkmasıyla tutukluların artık o suyla duş dahi almaktan korktuklarını dile getirdi. Sever, ayrıca tutuklulara verilen yemeklerin yenilmediğini, bu nedenle aç kaldıklarını iletti. 

‘BU İNSANLARIN SESİNİ DUYUN’

Cezaevinde yaşanan hak ihalelerine herkesin ses çıkarması gerektiğini vurgulayan anne Sever, şunları söyledi: “Ben oğlumu çok kötü bir durumda gördüm. Çok zayıflamıştı. Ben de bir anne olarak insanların cezaevinde yaşanan bu hak ihlallerine ses çıkarmasını istiyorum. Ayaklarımın artık tutmuyor. Benim hayatım cezaevi yollarında geçti. Eşim de çocuğumuza olan hasret ve özlemle yaşamını yitirdi. Bu yaştan sonra artık isteğim ömrümün çocuğumun serbest bırakılmasına yetmesidir. Bu insanların sesini herkes duysun.” (Ağrı/MA)