Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan ülkenin en büyük havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı arttı. Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, patlamayla ilgili olarak yaptığı son açıklamada hayatını kaybedenlerin sayısının 6'ya yükseldiği bilgisini paylaştı. Vali Kaldırım, kayıp 1 kişiyi arama çalışmalarının ise sürdüğünü söyledi. 

Kaldırım, şu bilgileri paylaştı: "Hastanelerde kalan 8 vatandaşımızdan 6’sı ilimizde, onlardan birinin durumu ağır. İkisini de Kartal Şehir Hastanesi’nin Yanık Ünitesi’ne sevk ettik. Onların da durumu iyi. Onları da yakinen takip ediyoruz. Toplam 122 vatandaşımız hastaneye intikal etti. 114’ü taburcu edildi. 6’sı yaralı olarak tedavileri ilimizde devam ediyor. 5’inin durumu gayet iyi. Ben bizzat hepsini ziyaret ettim. Birinin durumu ağır. Kartal Şehir Hastanesi’nde 2 vatandaşımız var. Onların da durumu iyi, ama yanıkla ilgili orası uzman birim olduğu için oraya sevkleri yapıldı. Onlarla ben de görüştüm. Dün Fahrettin Koca bakanımız da ziyaret etti. Onların da durumu gayet iyi. Onu ifade edebilirim”.

İçişleri Bakanlığı tarafından gün içinde yapılan açıklamada, patlamayla ilgili başlatılan idari soruşturma kapsamında 1 Mülkiye Başmüfettişi, 1 Polis Başmüfettişi, 1 Jandarma Müfettişi görevlendirildiği duyurulmuştu.