İçişleri Bakanlığı tarafından 15 Mayıs’ta görevden alınarak yerine kayyım atanan ve 18 Mayıs’ta tutuklanan Iğdır Belediyesi Eşbaşkanı Yaşar Akkuş hakkında yürütülen soruşturmanın detayları ortaya çıktı. Soruşturmanın tümü gizli tanık ifadesi ve HTS (telefonla görüşme) kayıtlarına dayandırılırken, en dikkat çekici suçlama ise Akkuş’un partisi tarafından düzenlenen yemeğe katılması.

İL EŞBAŞKANI İLE KONUŞMAK SUÇ

Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan soruşturmada, Akkuş’un 2009 yılına kadar olan telefon görüşmeleri dosyaya konuldu. Telefon kayıtlarında Akkuş’un daha önce ”örgüt üyeliği” ile suçlanan; ancak beraat eden bir yurttaşla neden konuştuğu soruldu. Yine Akkuş’un belediye eşbaşkanı seçilmeden önce, önceki dönem HDP Iğdır İl Eşbaşkanı ile telefon görüşmesi de suç sayıldı. 

AYNI DOSYA İKİNCİ KEZ SUÇLAMA KONUSU

Suçlama konularından bir diğeri ise 2015 yılında bir gizli tanığın beyanlarıyla gözaltına alınması. Gizli tanığın ifadesi üzerine açılan soruşturma kapsamında Akkuş gözaltına alınmış ve hakkında dava açılmıştı. Akkuş’un dava dosyası mevcutken, aynı suçlamanın bir kez daha soruşturma dosyasına suç delili olarak konulması dikkat çekti. 

PARTİSİNİN DAVETİNE KATILMAK SUÇ

Bir diğer suçlama konusu ise; Akkuş’un partisinin Iğdır il örgütü tarafından valilik izniyle 16 Ocak’ta verilen dayanışma yemeğine katılması da suçlama konusu yapıldı. (Iğdır/MA)