İçişleri Bakanlığı’nın koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 2 milyon 111 bin haneye yapılacak olan bin TL’lik nakit yardımı ifşaya dönüştü. 3 Nisan itibariyle ihtiyaçları sahipleri yetkililer tarafından ikametlerinde ödemeleri yapmaya başlandı. Hatay'ın Altınözü ve Defne ilçe Milli Eğitim müdürlüğü ve Altınozu İlçe Kaymakamlığı, bu durumu fırsata çevirdi. Ödeme yapılan ikametlere görevlendirdikleri kaymakamlık yetkilileri ve okul müdürleri, yurttaşlara paraları dağıttı. Dağıtıma katılan görevlilerin sağlıklı dağıtma koşulları sağlanamadığı gibi para verilen kişilerin fotoğrafları çekilerek sosyal medyada paylaşıldı.

Çektirdikleri fotoğraflar da Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur ile Altınözü İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Güner kendi sosyal medya hesaplarında paylaştı. Sosyal medyada paylaşan idareciler,  ödeme yapan görevlileri "Maarif Ordumuz" diye nitelendirmesi dikkat çekti.

MARDİN'DE BENZER UYGULAMA 

Mardin Valiliği de yapılan nakit yardımlarını sosyak medyada paylaşırken, yardım yapılan kişilerin yüzleri açık fotoğraflarını yayınladı. Valilik tarafından yapılan paylaşımda kimi yardımlar zarf içinde verilirken, kimi yardımların da zarfsız verildiği görüldü. Valilik paylaşımında, şu ifadelere yer verdi: "Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından Ekonomik İstikrar Kalkanı Destek Paketi çerçevesinde ödenen yardımlar ile 2022 Sayılı Kanun kapsamında ödenen paralar personellerimiz tarafından ihtiyaç sahibi hemşehrilerimize ikametgâhlarında teslim ediliyor."

Kızıltepe'de ise paylaşımın aynısı kayyım atanan belediye hesabı ile kaymakamlık hesabından yapıldı. Ayrıca kayyım atanan Nusaybin Belediyesi ile Nusaybin Kaymakamlığı da yardımlara ilişkin benzer bir paylaşımda bulunarak, yardım yapılanları teşhir etti. Nusaybin Belediyesi ve Kaymakamlığı hesaplarından yapılan paylaşımda, yardımların Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın belirlediği kriterlere göre "Vefa Sosyal Destek Grubu" tarafından ulaştırıldığına yer verilirken, yapilan paylaşımlarda yardımların polosler tarafından dağıtıldığı görüldü. Kayyım yönetimindeki Nusaybin Belediyesi ve Kaymakamlığı fotoğraflarla birlikte "Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın belirlediği kriterlere göre ihtiyaç sahibi ailelere yapılacak yardımlar kapsamında ödenen paralar Vefa Sosyal Destek Grubu personellerimiz tarafından hak sahiplerine ikametlerinde teslim ediliyor" paylaşımını yaptı.