Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Özgür Kadın Hareketi (TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP), PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit ve buna karşı cezaevlerinde sürdürülen açlık grevi eylemleri gündemiyle toplandı. Diyarbakır’da HDP Bağlar İlçe Örgütü binasında gerçekleştirilen toplantıya, DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, TJA aktivistleri, DBP Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır ile HDP milletvekilleri katıldı. 

‘KÜRT DÜŞMANLIĞI ANLAŞMASI’

Toplantıda konuşan DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, AKP-MHP’nin “Kürt düşmanlığı” politikaları yürüttüğünü belirterek, “AKP-MHP faşist hükümeti, Kürt halkının tasfiyesine yeminli bir hükümettir. 6 yıldır en kirli saldırılarını, kirli politikalarıyla sürdürüyorlar. Bugüne kadar almadılar, bundan sonra da sonuç alamayacaklar. Bugün gelinen noktaya baktığımızda, bütün kirlilikleri ortaya saçıldı ve Türkiye halkları da bunu açık bir şekilde gördü. Çetelerle, mafyalarla, Kürt düşmanlığı temelinde anlaşma yaptıkları ortada. Artık bu kirli ilişkileri saklayamıyorlar. Bunu yine Kürt halkına baskılarla, saldırılarla kapatmaya çalışıyorlar. Kürtlere, kurumlarına saldırarak, birçok kentte yaptıkları operasyonlarla, gözaltılarla kapatmaya çalışıyorlar. Bugüne kadar sonuç alamadılar, bundan sonra da sonuç alamazlar. Bu saldırılar haklı mücadelemizi engelleyemeyecektir. Türkiye halkları artık bu gerçeği görmelidir” dedi. 

‘ÖCALAN’IN ÖZGÜRLÜĞÜ SAĞLANMALI’

Devlet ve mafya ilişkisinin tecridin sonucu olduğunun altını çizen Öztürk, “Tecrit derinleştikçe, Türkiye çetelere, mafyalara teslim oldu. Bunun Türkiye halklarına bir faydası yok. Çözüm Kürtlere baskı, saldırı, gözaltı ve tutuklama değil. Bunun yolu tecridi kırmaktan geçiyor. Sayın Öcalan’ın sesinin duyulmasının şartları sağlanmalı, özgürlük ortamı sağlanmalı. Sayın Öcalan’ın özgürlüğü dışında çözüm yok” diye konuştu. 

Toplantı daha sonra basına kapalı bir şekilde devam etti.(Diyarbakır/MA)