Diyarbakır D Tipi Cezaevi'nde tutulan ve tüm çağrılara rağmen tahliye edilmeyen 82 yaşındaki ağır hasta tutuklu Mehmet Emin Özkan, oğlu Ahmet Özkan'la birlikte koronaya yakalandı. Dün akşam durumu kötüleşen Özkan, öksürük ve yüksek ateş nedeniyle Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. 

Babasının sağlık durumuna ilişkin bilgi veren Nevzat Özkan, "Kontrol için dün hastaneye getirdiler. Şimdi hastanede yatırılıyor. Aldığımız bilgiye göre şuan normalleşmiş. Testi negatif olana kadar da hastanede kalacak" dedi. Babasının sağlık raporu için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na (ATK) sevk edildikten sonra hastalandığını aktaran Özkan, "3 gün İstanbul'da kalıyor. Ayın 3'ünde İstanbul'dan dönüyor. 6'sında revire götürülüyor. Revirdeki muayenesinden sonra hastaneye sevk edildi. Test yapılıyor ve testi pozitif çıkıyor. Tekrar cezaevine gönderiyorlar. Cezaevinde kötüleşince geri hastaneye gönderiliyor. Revir doktorları bize o zaman 'aşı olmuş hastalık kötü geçmez' dedi" diye kaydetti. 

AYAKTA DURAMIYOR

Babasıyla 2016’da aynı cezaevinde kaldığını belirten Özkan, babasının tedavi gördüğü sırada doktorların kendilerine "Bünyesi çok zayıflamış bu ameliyatları kaldıramaz" dediğini söyledi. Buna rağmen babasına ATK tarafından “cezaevinde kalabilir” raporu verildiğini sözlerine ekleyen Özkan, babasının ayakta duramadığını ve sadece tuvalete gidebilmek için kalkıp yürüyebildiğini ifade etti. 

HER ŞEY KONTROL ALTINDA!

En son milletvekillerinin Adalet Bakanlığı'na babasının durumunu sorduğunu belirten Özkan, “Bakanlık vekillere ‘Her şey kontrolümüz altında durumu iyidir’ diyor. Ama bugün babam koronoya yakalandı" dedi. (Diyarbakır/MA)