Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan 83 yaşındaki ağır hasta tutuklu Mehmet Emin Özkan, Elazığ'a sevkinin ardından bu sefer de sağlık raporu için İstanbul’daki Adli Tıp Kurumu’na (ATK) sevk edildi.

Özkan’ın vekilliğini üstelenen Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) avukatlarından Aslıhan Bulut, hasta tutuklu Özkan’ın sabah saatlerinde uçakla İstanbul’a götürüldüğünü belirtti. Özkan’ın Pazartesi günü İstanbul’da bulunan ATK’ye sevk edileceğini belirten Bulut, Özkan’ın şuan İstanbul’da hangi cezaevinde tutulduğuNU öğrenemediklerini ifade etti.

SAĞLIK SORUNLARI

Mersin’de “örgüt üyesi olma” suçlaması ile 1996 yılında gözaltına alınan Özkan, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 22 Ekim 1993’te Tuğgeneral Bahtiyar Aydın’ın ölümünden sorumlu tutularak müebbet cezasına çarptırıldı. 25 yıldır cezaevinde tutulan Özkan, tutuklu bulunduğu günden bu yana 5 kez kalp krizi geçirdi, 4 defa da anjiyo oldu. Özkan’ın kalp, tansiyon, zehirli guatr, kemik erimesi, böbrek ve bağırsak bozuklukları, aşırı derecede kilo kaybı, duyma-görme eksikliği ve hafıza kaybı gibi birçok sağlık sorunu bulunuyor.