İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, son günlerde sığınmacı sorunuyla ilgili  öne çıkan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’a ağır sözlerle yüklendi. Kendisi için “hayvandan aşağı”, “Soros çocuğu” ve “istihbaratın adamı” diyen Soylu’ya yanıt veren Özdağ, yarın bakanlık binasına gideceğini, karşısına Soylu’nun çıkmasını istedi.

TGRT Haber’de konuşan Soylu, sığınmacı karşıtı ‘Sessiz İstila’ isimli kısa filmi finanse ettiğini söyleyen Özdağ’a “Ümit Özdağ bu filmi nasıl finanse etmiş. Bu Soros taktiğidir” sözleriyle seslendi.

Bakan Soylu, kısa filmi ‘edepsizlik’ olarak tanımlarken, ‘yalanlarla sosyal medyada toplumu tahrik eden ve hükümeti hedef alan saldırıyla karşı karşıya kaldıklarını’ söyledi.

HAKARET ETMİŞTİ

Soylu, sunucunun, “Ümit Özdağ’ın yayına bağlanmak istediğini” söylemesi üzerine, “Hiç adam yerine koymam. Kabul etmem; bunun söylerseniz toplantıyı terk etmem. Ben bu adamı adam yerine ve insan yerine koymam. Bu hayvandan aşağı bir adamdır. Bu kadar basit. Adam yerine koymam. Kendisi adam yerine girmeye çalışıyor Soros çocuğudur ve operasyon çocuğudur. İstihbarat elemanı olduğu apaçık bellidir” demişti.

ÖZDAĞ BAKANLIK ÖNÜNE GİDİYOR: TEK BAŞIMA, SİLAHSIZ… 

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise yarın bakanlık önüne gideceğini belirterek, Soylu’dan karşısına çıkmasını istedi. Özdağ, “Ben yarın, Zafer Partisi Genel Başkanı olmamın yanı sıra, Ümit Özdağ olarak tek başıma İçişleri Bakanlığı’nın önüne gideceğim. Tek başıma ve silahsız. Süleyman, zerre kadar erkeklik onurun varsa beni kapının önünde bekle. Seni yarın İçişleri Bakanlığı’nın önünde bulacağım oğlum! O zaman göreceğiz kim operasyon çocuğu, kim Soros’un çocuğu. Saat 11:00’de. Erkeksen orada bekle” ifadelerini kullandı.

‘KİMİN NE ÇOCUĞU OLDUĞUNU BÜTÜN TÜRK MİLLETİ GÖRECEK’

Özdağ açıklamasını, “Süleyman, ben yarın saat 11.00’de tek başıma ve silahsız İç İşleri Bakanlığı önünde olacağım. Zerre kadar cesaretin varsa beni şerefli Türk Polisinin arkasına saklanmadan bakanlık kapısında bekle. Kimin ne çocuğu olduğunu orada bütün Türk Milleti görecek” notuyla paylaştı.