Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, kendisine saldıran 5 kişinin serbest bırakılmasının ardından, "Bu bir hukuki karar gibi gözükse de ben bu karara saygı duymuyorum. Bu karar bir noktada siyasi bir karar gibi gözüküyor" dedi. Saldırıya ilişkin yeni bir araç tespit edildiğini belirten Özdağ,"Pazartesi günü avukatlarımızla birlikte suç duyurusunda bulunacağız, karara itiraz edeceğiz" diye konuştu.

Özda'a evinin önünde saldırın 5 şüpheli, savcılığın talebi üzerine 20 gün sonra tahliye edildi. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği tahliye kararında, "asliye ceza mahkemesiyle yaşanması muhtemel görev uyuşmazlığı nedeniyle sanıkların mağduriyetine neden olabileceği" gerekçe gösterildi. Karara itiraz edeceklerini söyleyen Özdağ, şu açıklamayı yaptı:

"HUKUKİ BİR KARAR GİBİ GÖZÜKSEDE BEN BU KARARA SAYGI DUYMUYORUM"

"Boğaziçi’ndeki öğrenciler anayasal haklarını kullandılar diyerek tutuklandılar ve hala cezaevindeler. Yüzlerce binlerce kişi bir tweet attı diyerek aylarca cezaevlerinde kalıyorlar. Bu bir hukuki karar gibi gözüksede ben bu karara saygı duymuyorum. Bu karar bir noktada siyasi bir karar gibi gözüküyor.

 "YENİ BİR ARABA DAHA TESPİT ETTİK"

Yeni bir araba daha tespit ettik. Kaçan plakasız Peugeot’yu takip eden bir Polo daha var. Gri bir polo ve o da plakasız ve ters yöne giriyor, birlikteler. Şimdi mahkemede hakkımızı arayacağız. Hukuk arayacağız. Hukuk adaletle buluşsun isteyeceğiz. Pazartesi günü avukatlarımızla birlikte suç duyurusunda bulunacağız, karara itiraz edeceğiz."