Oyuncu Ezgi Mola hakkında, Batman'ın Beşiri ilçesinde İpek Er'e tecavüz ederek intihara sürükleyen uzman çavuş Musa Orhan’a hakaret ettiği gerekçesiyle iddianame hazırlandı. Mola'nın 20 Ağustos 2020'de sanal medya hesabından "Tecavüzcü şerefsizi dışarı salan vicdanınızda boğulun. Artık yasa, dua, dilek, istek, rica, umut her şeyi elimizden aldınız ya!! Ne diyim! Yazıklar olsun! Yazıklar olsun!!! #MusaOrhanTutuklansin" paylaşımı yapmıştı. Tecavüz faili Orhan'ın avukatı Mehmet Erkan Akkuş, paylaşımla ilgili Mola hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılğı'na suç duyurusunda bulundu. Savcılık, Mola hakkında "Sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret" ve "Hakaret" suçlarından 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. İddianame, Ankara 31'inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek, Mola hakkında dava açıldı.

HAZAL KAYA'DAN DESTEK 

Sanal medya kullanıcısı çok sayıda kişi hakkında dava açılan Mola’ya destek mesajları atmaya devam ederken, bir destek mesajı da oyuncu Hazal Kaya’dan geldi. Kaya paylaşımında “Bir tecavüzcü şerefsize, tecavüzcü şerefsiz demiş @ezgimola, ne var bunda? Musa Orhan aynı zamanda tecavüz ettiği kadının ölümüne sebep olmuş bir KATİL ve SERBEST. Tekrar bir kadının canını almayacağının garantisini kimse veremez!#YalnızDeğilsinEzgiMola” dedi.

Oyuncu Farah Zeynep Abdullah ise #YalnızDeğilsinEzgiMola hashtagı ile destek verdi. 

NE OLMUŞTU?

Musa Orhan’ın tecavüzüne maruz kaldıktan sonra intihara sürüklenen İpek Er, 34 gün verdiği yaşam mücadelesini 18 Ağustos 2020’de kaybetmişti. İpek Er, bıraktığı mektupta, Siirt'te görevli jandarma Musa Orhan'ın kendisine cinsel saldırıda bulunduğu anlatmıştı. Musa Orhan hakkında Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianame, Siirt 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilmişti. Orhan hakkında, "nitelikli cinsel saldırı" suçundan 12 yıldan az olmamak üzere hapis cezası istemiyle dava açıldı. Ancak Musa Orhan tutuksuz yargılanıyor.