Avrupa Demokratik Güç Birliği’nin çağrısıyla Halkların Demokratik Partisi’ni (HDP) sahiplenme eylemleri kapsamında, Londra Manor House İstasyonu önünde açıklama yapıldı. Açıklamada, tutuklu milletvekili ve siyasetçilerin fotoğrafları taşındı, “Faşizme karşı omuz omuza”, “HDP halktır halk burada” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı. 

BAYDEMİR: BU FİKRİYAT YOK EDİLEMEZ

Eylemde konuşan Kürt siyasetçi Osman Baydemir,  zulümlerinin nedeninin AKP-MHP’nin yıkılacak olan iktidarlarının yakın olması olduğunu vurgulayarak, “Bu faşist rejimin uyguladığı bu zulümlerinin kurbanı olacağı gün yakındır. HDP fikriyatı baskıyla, zulümle, işkenceyle katliamla yok edilemez. HDP kapatılamaz, kapatılmayacak bir fikriyattır. Çünkü Şeyh Saitler, Seyit Rızalar, Mazlum Doğanlara giden özgürlük davasının kökleridir, mirasıdır, bedelidir HDP. İnsanım diyen herkesin HDP’ye sahip çıkması gerekir. HDP özgürlüktür, demokrasidir, eşitliktir” ifadelerini kullandı. 

Kitle daha sonra sloganlar eşliğinde Haringey’e doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş, alkış ve sloganlarla KCC binası önünde sona erdi.