Mardin’in Omerîya (Ömeryan) bölgesinde 22 Ekim'de başlatılan askeri operasyon sırasında Qurdîsê (Yardere) kırsal Mahallesi’nde 25 Ekim’de çıkan çatışmada HPG’li Songül Özgün ve ismi açıklanmayan bir HPG’li yaşamını yitirdi. Operasyon sonrası evlerinde darp edilerek, gözaltına alınan İbrahim (72) ve Faize (70) Dinler çifti 9 gün sonra çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

YERDE DARP ETTİLER 

Darp edilerek gözaltına alınan İbrahim Dinler’in yanı sıra ağabeyi 73 yaşındaki Abdurrahman Dinler de, operasyon günü darp edildiğini anlattı. Askerlerin operasyonun ilk günü vadiye inerek arama yapmaya başladıklarını belirten Dinler, iki gün boyunca askerlerin nokta kurarak, köyde kaldıklarını söyledi. Operasyonun üçüncü günü vadideki bir duvarın askerler tarafından yıkıldığını belirten Dinler, çok sayıda zeytin ağacının söküldüğünü söyledi. Evine gelen askerlerce darp edildiğini vurgulayan Dinler, göğsünün sağ tarafında hala ağrı hissetiğini kaydetti. Vurma sonucu yere düştüğünü ifade eden Dinler, yerdeyken de dövmeye devam ettiklerini belirtti. 

‘HAKSIZ SEBEPSİZ YERE’

Ağır darp sonucu bir süre ayakta kalamadığını da sözlerine ekleyen Dinler, evinde bir şey bulunmaması üzerine ayrıldıklarını söyledi. Hayatını kaybeden Özgün’ün fotoğrafının kendisine gösterildiğin ve tanıyıp tanımadığını sorduklarını anlatan Dinler, yaşlıbaşlı demeyip haksız bir şekilde kendisini dövdüklerini söyledi.