Savunmaya Özgürlük Koordinasyonu, cezaevlerinde ölüm orucunda bulunan Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın taleplerinin kabul edilmesi için 20 Mayıs’ta 10 bin imza hedefiyle başlattıkları kampanyaya ilişkin açıklama yaptı. 

İstanbul Barosu merkez binasında gerçekleştirilen düzenlenen basın toplantısına Koordinasyon bileşeni kurum ve örgüt temsilcileri katıldı.

HEDEF AŞILDI 

Koordinasyon adına açıklama yapan ÇHD üyesi avukat Çiğdem Akbulut, ölüm orucundaki Timtik ve Ünsal için 10 günde 10 bin imza hedefiyle başlattıkları kampanyalarının 31 Mayıs itibariyle hedefini aştığını ifade etti. Kampanyanın 10’uncu gününde ulaşılan imza sayısının 11 bin 633 olduğunu paylaşan Akbulut, kampanyanın gerçekleştirildiği mail adresine bugün bile mesajların gelmeye devam ettiğini belirtti.

46 ÜLKEDEN KATILIM

Kampanyaya dünyanın dört bir yanından yoğun bir ilginin olduğunu ifade eden Akbulut, 46 farklı ülkeden 2 bin 51 kişinin kampanyaya katılarak imza verdiğini dile getirdi. Akbulut, kampanyaya katılanların meslek gruplarına ilişkin ise, “272 sağlık çalışanı, 2203 hukukçu, 104 akademisyen, 1180 işçi, 45’i yurt dışından olmak üzere 140 basın emekçisi, 297 sanatçı olmak üzere 801 ayrı meslekten imzacı bulunmaktadır” bilgilerini verdi.

TOPLUM TALEPLERİ SAHİPLENDİ

Kampanyanın Türkiye’nin içinde debelendiği korkunç hukuksuzluk tablosu ile her gün derinleşen ekonomik krizin ve sınıfsal eşitsizliğin de bir yansıması olduğunu dile getiren Akbulut, “Bu kadar kısa sürede onlarca ülkeden yoğun katılım sağlanan imza kampanyası, yargının iktidar sopası olarak kullanılmasına son verilmesi ve adil yargılamaya ilişkin taleplerimizin toplumun geniş bir kesimi tarafından sahiplenildiğini göstermiştir” diye konuştu.    

‘GEÇ OLMADAN TALEPLER KARŞILANSIN’

Timtik ve Ünsal’ı yaşatabileceklerine inandıklarını belirten Akbulut, taleplerin herhangi bir hukuk devletinde bırakın ölüm orucu eylemini, herhangi bir protesto biçimini dahi gerektirmeksizin karşılanabileceğini kaydetti. 

Akbulut, “Geç olmadan Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal başta olmak üzere tutuklu avukatlar tahliye edilsin ve adil yargılama koşulları sağlansın. Bugün artık bu çağrı sadece bizim çağrımız değildir. Bilinsin ki bu açıklamayı şu an bu kampanyaya katılan 11.633 kişi adına yapıyoruz” diyerek sözlerine son verdi.