6-8 Ekim tarihlerinde yaşanan Kobane olaylarının tüm boyutlarıyla açığa çıkarılması amacıyla Meclis'e verdiği önergesi reddedilen HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, HDP'ye dönük operasyonu ARTI TV'ye değerlendirdi.

Saruhan Oluç'un değerlendirmeleri şu şekilde oldu:

"HDP'yi çöktürme planının yeni aşaması olarak yıpratmaya çalışacaklar. HDP'yi çalışamayacak duruma getirmek için, kitleler nezdinde kiminize etmek için her türlü adımı atıyorlar. Bizde buna karşı bir direnç gösteriyoruz. Bizde demokrasi mücadelemizi, hukuk mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu yeni aşamasıdır yine HDP ile ilgili çeşitli haberler yapılacak, konuşmalar yapılacak, tartışmalar yapılacak. Tabi bunların hepsi hiç HDP'nin görüşüne başvurmadan yapılacak. Ve bir kara propaganda kampanyası yapılacak. Beklediğimiz budur. Bizde buna karşı sözümüzü söyleyeceğiz. O dönemde hayatını kaybetmiş yurttaşlarımızın otopsi raporları ortaya çıkarsa hangi silahlarla vuruldukları anlaşılır. Ve meselenin rengi net bir şekilde ortaya çıkar diye düşünüyoruz".

'YENİDEN ÖNERGE VERECEĞİZ'

"Dolayısıyla bu konuda Meclis açıldığında bu tartışmalara yeniden katılacağız, yeniden araştırma komisyonu kurulması için girişimde bulunacağız. Önerge vereceğiz. Ama biliyoruz ki iktidar partisi gerçeklerin ortaya çıkmasından yana değil. Esas amacı olarak kara propagandayı sürdürmek için ellerinden geleni yapacaklar. Bizde mücadelemizi sürdüreceğiz. Meclis'teki muhalefet partileri bizim o dönemde de verdiğimiz araştırma önergelerinin lehine tutum aldılar. Araştırılmasını onlar da istediler. Dolayısıyla Meclis açısından bakıldığında tabi ki yine onların bu tutumlarını görmek isteriz. Bunun dışında bu bir hukuk mücadelesi olduğu için bu mücadelede yaşanan bütün hukuksuzlukları bir kez daha dile getirmeleri ebetteki bekleriz. Bu konudaki görüşlerimizi söylemeye devam edeceğiz. Bizim elimizde 6-8 Ekim olayları ile ilgili hazırlanmış olan belgeler var bu konuda kesinlikle bizde bunun peşini bırakmayacağız".